FOTO/VIDEO  U susret mostarskom gradskom derbiju

ultrasi 2000.god
Prvi derbi ova dva kluba odigran je u rujnu 1922. godine. Po pisanim dokumentima utakmica se igrala na igralištu gdje se danas nalazi Sjeverni logor, a domaćin je bio RŠK Velež, koji je i odnio prvu pobjedu (2:1) nas gradskim rivalom.

Kao i danas navijači oba kluba su se pripremali svatko na svoj način za gledanje ova dva najveća mostarska kluba. I danas više od 90 godina od odigravanja tog prvog derbija navijači se pripremaju za derbi. Uz navijače priprema se i mostarska policija koja je proteklih godina odlično odrađivala svoj posao pa incidente sa obje strane može svesti na one sasvim redovne i minimalne.

U svakom slučaju u subotu nas ponovno očekuje gradski derbi ovaj put Zrinjskog koji se bori za prvo mjesto i Veleža koji se bori za ostanak u društvu najboljih. Ovom prigodom možete pogledati i kraći video na kojem su navijači Zrinjskom prije i tijekom gradskog derbija odigranog 2000. godine na stadionu HŠK Zrinjski (2:0 za Zrinjski). Na video piše na je utakmica odigrana 2001. godine, ali smo mišljenja da je ova utakmica odigrana 2000. godine.