FOTO/VIDEO  U sukobima policije i navijača Željezničara ozlijeđeno više od 20 osoba

U sukobima policije i navijača Željezničara ozlijeđeno više od 20 osoba
"Primljeno je ukupno 20 pacijenata od kojih je 17 navijača, a trojica su policajci. Svi su imali lakše tjelesne ozljede i otpušteni su", rekla je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

Zbog posjedovanja marihuane na južnoj strani stadiona Asim Ferhatović Hase uhićene  su tri osobe, dok su četiri osobe dobile prekršajne naloge (dvije zbog točenja alkohola na javnom mjestu u vrijeme održavanja sportske manifestacije i dvije zbog posjedovanja baklji).

Kako je priopćeno iz MUP-a KS, nakon završetka utakmice navijači su krećući se ulicom Alipašina, općina Centar Sarajevo, uništili jedan prometni znak, te više kontejnera zs smeće izvukli na ovu prometnicu.

"Također, kamenjem su gađali policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo i tom prilikom je ozlijeđeno pet policijskih službenika, od kojih je jedan zadobio teške tjelesne ozljedeede. Ljekarska pomoć im je ukazana u KCU u Sarajevu i Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš". Istom prilikom lakše je ozliijeđeno još šest policijskih službenika ovog Ministarstva, koji se nisu obratili za ukazivanje ljekraske pomoći. Također, usljed udara tvrdim predmetom, oštećeno je jedno službeno motorno vozilo, vlasništvo ovog Ministarstva", priopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, do obračuna pripadnika Specijalne policijske jedinice MUP-a KS i navijača Željezničara došlo je nakon što je Plavima poništen gol zbog zaleđa u samom finišu utakmice, zbog čega su Manijaci počeli čupati stolice na južnoj tribini te su razvalili i dio zaštitne ograde.

Ozlijeđeni navijači i policajci zatražili su pomoć i u Hitnoj pomoći KS.