U Splitu bez organiziranog gledanja Hrvatske i Italije

mladi vatreni

...putem video panoa koja će se u petak igrati na Poljudu bez nazočnosti gledatelja zbog kazne Uefe, a gradonačelnik Ivo Baldasar je poručio kako niti splitska Gradska uprava neće organizirati takvo praćenje ove utakmice.

"Torcida nije planirala organizirati kolektivno praćenje na otvorenom putem video panoa na otvorenom prostoru u Splitu već prepuštamo da svatko tu utakmicu gleda individualno", rekao je u srijedu, dva dana uoči utakmice, za Hinu glasnogovornik Torcide Damir Gruić.

Tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov također je rekao kako ta udruga neće organizirati javno kolektivno praćenje utakmice Hrvatska - Italija.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je izjavio novinarima kako niti Gradska uprava neće organizirati javno praćenje utakmice Hrvatska - Italija.

"Grad Split ne organizira niti smo ikada mislili organizirati gledanje utakmice jer to mi inače ne radimo", rekao je Baldasar.

On je pojasnio kako je Gradska uprava dobila zahtjev od jednog splitskog poduzetnika za organiziranje javnog praćenja utakmice, a grad Split mu je, po Baldasrovim riječima, odgovorio kako će mu vrlo rado dati dozvolu za korištenje javne gradske površine za organiziranje fan zone za gledatelje.

"Mi smo taj prijedlog poslali Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) na koji su nam odgovorili čudno, a zatim smo inzistirali na preciznom odgovoru i nakon toga oni su nam odrješito rekli da im ne pada na pamet fan zona", kazao je Baldasar novinarima dodavši kako je je poruka HNS-a mailom napisana na vrlo oštar način.

Baldasar je podsjetio kako su predstavnici HNS-a javno govorili da će pomoći organiziranje javnog praćenja prijenosa autakmice Hrvatska - Italija a sada, govore da to nisu nikad rekli i da im ne pada na pamet to napraviti.

"Zbog toga sam odbio ići na utakmicu (Hrvatska-Italija) i s njima (HNS) dalje komunicirati jer mislim da to nema smisla", kazao je Baldasar.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović je prilikom posjeta Splitu 14. travnja ove godine poručio kako će "tražiti mogućnost da se uoči utakmice protiv Italije organiziraju fan zone za navijače u gradu".

"Želimo organizirati feštu i veselje koliko je to moguće s obzirom na okolnosti jer svima nam je žao zbog Uefine kazne", rekao je tada Vrbanović nakon sastanka izaslastva HNS-a s vodstvom Hajduka i predstavnicima Gradskog poglavarstva u vezi organizacije utakmice protiv Italije na Poljudu 12. lipnja.

Na upit tko će financirati organiziranje utakmice na praznom Poljudu, Vrbanović je kratko odgovorio: "Sve je riješeno".

Hina