U Rimu je opsadno stanje, Reja se ne može sam prošetati gradom

Silvio Berlusconi, Jose Mourinho i Edoardo Reja i njegovi nebeskoplavi tri su najomraženije stvari navijačima Rome. Naime, prvog mrze jer je premijer koji ne voli jug Apenina te je gazda Milana, drugi je bahati trener Intera, a treći čovjek koji spašava Lazio. Francesco Totti, slavni rimski legionar, u punoj zrelosti vodi Romu, koja 23 utakmice ne zna za poraz, a 24 utakmice u kojima je slavila ili izborila remi dosadašnji je rekord.

Spasit će Lazio

– Svaka je utakmica protiv Lazija za mene više od običnog derbija. To je velika strast, velika tradicija i velika borba. Apeliram na navijače da budu dostojanstveni, a mi, želimo li naslov, moramo slaviti – ispričao je Totti talijanskim novinarima.

Hoće li Totti preskočiti Lazio ovisit će i o umijeću Edoarda Reje u nedjelju od 18.30 sati. Čovjek koji je nekoliko mjeseci vodio Hajduk isključio je telefone. U stalnoj je vezi s Markom Naletilićem, uglednim Fifinim menadžerom, koji nam je prenio Rejina razmišljanja prije velike bitke za Rim:

– Iako to nikada ne bi izjavio i priznao, znam da bi Reja možda i žrtvovao ovu utakmicu samo da na kraju prvenstva Lazio ostane prvoligaš. Klub je imao ogromnih problema, zvao ga je da ga spasi i to je jedino što želi i čemu se nada. Svjestan je i Reja da bi ostankom u ligi i on vjerojatno dobio priliku da vodi u Italiji jedan tako veliki klub, da sastavi svoju momčad.

Naletilić je otkrio i Rejina razmišljanja uoči derbija.

Rejina utakmica karijere

– Reja je svjestan da momčad ne treba motivirati, da je samo treba smiriti. Priznao mi je da mu je to najveća utakmica u karijeri, ali i da je pritisak strašan. Ovaj tjedan se ne može sam kretati Rimom i prošetati.

Reja često govori o Hajduku i ne skriva da mu je bilo lijepo u Splitu.

– Nakon što je Hajduk nadjačao Dinamo, rekao mi je da prenesem čestitke Poklepoviću, koji je bio hrabar i koji se usudio igrati agresivnije i ofenzivnije. Ali isto tako kaže da je Hajduk tako dobar jer ga je on dobro pripremio.

sportal.hr