U Prijedor idemo po bodove

Nakon dva teška susreta, mi uvjetno rečeno imamo nešto „lakše" protivnike. U razgovoru sa igračima vidim da imaju slično razmišljanje kao i mi ostali u klubu, a to je da u Prijedor idemo otvorenog garda i po bodove. Naravno, protivnik ima sav respekt i sutra će vjerovatno igrati „najvažniju utakmicu" jer bodovni saldo ne ostavlja im nikakavog drugog prostora. S druge strane, bez obzira na položaj na ljestvici ili činjenicu igramo li kući ili na strani mi počev od Prijedora i u naredne četiri utakmice idemo na pobjede. U nekim kalkulacijama to bi nas pozicioniralo na prvom mjestu na ljestvici. Obziro na ukupnu atmosferu u klubu i svlačionici tako ćemo se i postaviti u narednim utakmicama, ističe Ibro Rahimić, šef struke Veleža.

Sličnog je razmišljanja jedan od najiskusnih u momčadi Veleža.

- Mi moramo ići na pobjedu jer samo tako se može ostvariti plasman u Europu. Protivnik nije loša ekipa i nećemo gledati na njihovu poziciju na ljestvici. Naravno da imaju kvalitet kada igraju u Premier ligi toliko godina, dakle neće nas zavarati položaj na ljestvici. S druge strane nadam se da smo došli do nivoa kada smo eliminirali neke stvari iz ranijih godina, kada bi na ovakva gostovanja išli sa pristupom da ne izgubimo. Sutra idemo na pobjedu, naravno uz podršku naših navijača, kojima se i ovim putem zahvaljujem što su u velikom broju došli u subotu i bodrili nas, kako i naš Red Army, tako i oni tzv. obični gledatelji, ističe Majkić.

Izuzev Raševića koji još ne može konkurirati za startnih jedanaest svi drugi igrači imaju pravo nastupa i konkuriraju za utakmicu u Prijedoru.