U paklu crne magije: Životna kalvarija nogometaša

crna magija, vradžbine, Yapi Yapo, crna magija, molitva, ljubav ljubomora
Yapi Yapo (32) je član švicarskog FC Züricha, a prije nekoliko dana je došao u središte pažnje svjetske javnosti zbog brutalnog prekršaja koji je pretrpio. Nakon užasnog starta veznjaka Aaraua Sandra Wiesera zadobio je puknuće prednjih i bočnih križnih ligamenata koljena, a ozbiljno su mu oštećeni i hrskavica i menisk. Pred njim je dugačka stanka i pitanje je hoće li se uopće i kada vratiti na travnjake.

U međuvremenu je na internetskoj stranici jedne evangeličke crkve svjetlo dana ugledala video-snimka u kojoj Yapi-Yapo priznaje kroz kakvu je životnu kalvariju prošao.

"Pervezarije, blud, pornografija, masturbacija. U jednom sam trenutku bio rob svih tih stvari. Tada me je jedan poznanik uveo u svijet okultnog, a moja je situacija postajala sve gora i gora. Uz sve postojeće, pojavili su se i financijski problemi. Izgubio sam tlo pod nogama, postao sam depresivan i u jednom sam trenutku počeo razmišljati o samoubojstvu", istaknuo je bivši veznjak Nantesa i Basela.

Priznao je da su mu novi 'prijatelji' na prijevaru uzeli 250.000 švicarskih franaka. Probudio se tek kada je pred njega stavljen stravičan zahtjev.

"Tražili su od mene da žrtvujem vlastitog sina! Tada sam u sebi pronašao snagu i rekao si: 'Čekaj, ovo je otišlo predaleko'. Djevojka mi je rekla da se predam u Božje ruke. Danas je Bog moj predsjednik, Isus Krist je moj sportski direktor, a Duh Sveti mi je trener. Sretan sam što pripadam Kristovoj obitelji", poručio je Yapi Yapo.

Sportski.net/V.B.