U njemačkom klubu najbolji je Ante Paradžik iz Gruda

ante paradžik

Paradžik je cijeli život u nogometu, piše Večernji list BiH.

Prošao je omladinske pogone HNK Grude, NK Imotski i GNK Dinamo. Igrao i za seniorske klubove...

- Svaki trener me je nešto naučio i svima sam zahvalan jer su me odgajali kao igrača, pa onda i kao čovjeka. Poslije juniorskog staža u Dinamu sam se vratio kući, upisao fakultet i igrao u lokalnim klubovima, govori za Večernji list Paradžik.

Uskoro se Ante odlučio otići trbuhom za kruhom.

- Rekao sam sebi snaći ću se kako god, ali ću uspjeti. Nazvao sam rođake koji žive u blizini Frankfurtha, i oni su mi stvarno puno pomogli i to im neću nikad zaboraviti. Prihvatili su me i tako sam ostao u Njemačkoj, govori nam Paradžik.

Tu je pronašao i klub TSG 1888 Nieder Erlanbach.

- To je stabilan njemački klub, imamo dobre uvjete. Radi se o niželigašu jer svi dečki rade i bave se onim što vole. A za to dobijemo novac, premije za pobjede, nastupe..., govori nam Gruđanin Paradžik.

Imao je ponude i iz drugih klubova, ali srce je uz TSG.

- Tu sam dvije godine i kapetan sam po čemu se može vidjeti da me u klubu cijene, i da cijene moju igru. Na kraju prošle godine, na božićnoj proslavi kluba dobio sam pehar za najboljeg igrača TSG-a 1888 u prošloj godini. Ove sezone sam prvi strijelac kluba. Ljudi u klubu to vide, navijači to vide i daju mi poticaj, motiviraju me da im se na najbolji mogući način odužim, govori nam Paradžik.

Za kraj, ističe zahvalnost onima koji su mu omogućili i uspješan sportski život i općenito život u Njemačkoj.

- Mogu najviše zahvaliti svojim roditeljima koji su uvijek bili uz mene i što su god imali dali su za moj nogomet i za moj život. I svojoj djevojci, budućoj ženi, govori za kraj Ante Paradžik. Ističe i da je već promijenio 3 posla, kod njemačkih poslodavaca, a sada je zadovoljan u većoj tvrtki koja se bavi prodajom cvijeća. Ali klub ne mijenja - klub čiji je kapetan i najbolji strijelac, svoj TSG 1888.