FOTO  U nedjelju završnica hej lige: Branitelj i Zrinjski za titulu

Prisutnima su se obratili Dragan Perić, Ružica Puljić , Avdo Kalajdžić, Tihomir Skoko te Dragan Vrdoljak.

"Zamisao ove lige je da se pokaže na terenu jedno veselje, svake nedjelje ovde bude oko 200 dječaka. To je jedno veliko zadovoljstvo kad se ta djeca raduju vesele, to je nešto stvarno lijepo za viditi", istakao je Dragan Perić, voditelj omladinske škole HŠK Zrinjski.

U "hej Ligi" za mlade sudjeluje ukupno 12 ekipa, a to su HNK Branitelj, HŠK Zrinjski, NK Brotnjo, HNK Tomislav, HNK Sloga Uskoplje, NK Cim, NK Mostar, NK Čapljina - limači, FK Velež, HMNK Stolac, HŠK Zrinjski - limači i FK Lokomotiva.

"Mi podržavamo projekte koji su namjenjeni mladima, već drugu godinu zaredom smo sponzori Hej lige. Ovaj projekt omladinske lige Zrinjskog je odličan projekt koji je usmeren novim generacijama i koji nam pokazuje kako svi trebamo ulagati u mlade i promicati njihovu kreativnost i talent", kazala je Ružica Puljić ispred HT Eroneta.

"Ja bih čestitao HŠK Zrinjski , na organizaciji ove lige koja se dokazala kao jedan izvarendan projekat, koji su ljudi prepoznali. Ovo je sigurno jedan poticaj za djecu, da imaju gdje igrati i da pokažu svoju kreativnost, da se djeca druže što je najbitnije", kazao je  Avdo Kalajdžić, voditelj omladinske škole FK Velež

Najbolji strijelac dosadašnjeg tijeka turnira je Franjo Posavac (HNK Sloga Uskoplje) sa 27 pogodaka, dok je na drugom mjestu Filip Čuić (HNK Tomislav) sa 18 pogodaka.

"Ovo je značajan projekat, bitno je da se djeca druže te da nisu na ulici. Mi treneri smo presretno kako su se djeca ponašaju na terenu, bez ikakvog incedenta, igra se samo nogomet što je najvažnije", istakao je Tihomir Skoko

"Što se tiče ekipa, NK Branitelj je trenutno vodeći na tabeli, slijede ga Zrinjski, Brotnjo, Tomislav. U samoj završnici lige boriti će se domaćin Zrinjski i Branitelj. Ja bih se zahvalio sponzorima i našem voditelji škole Draganu Periću , koji je to i osmislio a što smo mi realizirali", rekao je Dragan Vrdoljak.

Nadamo se da će se kroz iduće godine "hej liga" podignuti na još veću razinu, te da ce biti još kvalitetnija i sa još boljim ekipama.

hercegovina.info