U nedjelju gradski derbi: Zrinjskom 5000 KM za organizaciju, Veležu 3000 za prijevoz navijača

nogomet, hnk zrinjski, FK Velež, derbi

"Ulaznice će biti evidentirane na ime i prezime, policija će uraditi sve sigurnosne provjere da budemo sigurno da će sve biti u najboljem redu. Neka navijači u okviru svoga sportskog bodrenja navijaju za svoj klub što je sasvim normalno i želja nam je da taj praznik sporta bude takav bez ikakvih provociranja. Grad Mostar pomaže i organizaciju skokova s Starog mosta , te je preko Sportskog saveza bit će izdvojeno pet tisuća, te možemo reći da uistinu sve ono što je kvalitetno i što vrijedi u sportu u Mostaru podržavamo“, istaknuo je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nakon sastanka s predstavnicima Zrinjskog i Veleža, te MUP-a HNŽ.

Predsjednik FK Velež, Šemsudin Hasić je pozdravio sve prisutne i zahvalio se na jednoj lijepoj gesti i pomoći organizaciji ovog nogometnog susreta.

"Od kako sam na čelu Veleža ovo je prvi ligaški derbi i zaista bih volio da svi mi koji imamo kontakte funkcioniraju izuzetno dobro, da ih podignemo na jednu veću razinu i da kao klubovi ili zajednica počnemo funkcionirati na taj način da više razumijemo jedni druge. I da to razumijevanje pokušamo u nedjelju prenijeti na utakmicu, tako da utakmica ne bude utakmica visokog rizika, nego da bude jedan pravi sportski susret pravi praznik. Ne možemo uvijek ostati zarobljeni u kavezima navijača jednog i drugog kluba. Zahvalio bih se predstavnicima nogometnog kluba Zrinjski imamo zaista dobru suradnju i dogovore, nadamo se da će tragom naših dogovora i suradnje krenuti naši navijači ali isto tako upozoravam sve i dali smo ovlaštenje policijskoj upravi da sve one koji se ne budu ponašali u skladu s Zakonom o javnom redu i Zakonu o sportskim događajima što znači ako pristupe u alkoholiziranom stanju ili na neki neprimjeren način da će biti odstranjeni", naglasio je Hasić.

Direktor marketinga HŠK Zrinjski, Mario Pandža je rekao kako ovo nije ni prvi ni posljednji gradski derbi tako da svi imamo iskustva u organiziranju utakmica.

„Uvjeren sam kako će svi akteri koji su u organizaciji odraditi kvalitetno svoj dio posla. Mi ćemo u svakom slučaju biti dobri domaćini kao i svima tako da se radujemo prvom derbiju nakon tri godine“, rekao je Pandža.

Utakmica između Zrinjskog i Veleža igra se u nedjelju u 20 sati.

hercegovina.info