U nedjelju bez Hordi zla na Pecari

horde zla
horde zla
NK Široki Brijeg je zbog navijačkih incidenata u derbiju protiv Zrinjskog kažnjen sa dvjema utakmicama na kojima će biti zatvorena sjeverna tribina.
To je ključan razlog zašto navijačima Sarajeva Hordama zla neće biti omogućen dolazak na stadion Pecara u nedjelju u novom derbiju Premiijer lige BiH. Kako će sjeverna tribina biti zatvorena, to automatski znači i manji kapacitet stadiona, pa samim time i manje mjesta za domaće navijače.

Široki Brijeg je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine na dvije utakmice i novčanom kaznom od 3.500 KM zbog ubacivanja baklji i tvrdih predmeta u teren od strane navijača sa sjeverne tribine i kaveza u kojem su bili smješteni Škripari, u utakmici protiv Zrinjskog, pri čemu je jedan predmet pogodio kapetana Plemića Peru Stojkića.

Navijači Sarajeva, kao i svi gostujući navijači na Pecari, do sada su bili smješteni u kavez na istočnoj tribini, ali uprava Širokog Brijega je odlučila da će na ovoj utakmici smjestiti domaće navijače Škripare.

FK Sarajevo je ispoštovao redovitu proceduru najavivši dolazak navijača, ali je iz Širokog Brijega stigao odgovor kako im ne mogu jamčiti sigurnost, navodi Klix.ba.

Sarajevo se potom žalilo Nogometnom savezu BiH pozivajući se na obavezu organizatora da osigura 5 posto kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, ali Savez je to odbio.