U HNK Čapljina počele pripreme za zahtjevnu i izazovnu Prvu nogometnu ligu FBIH

HNK Čapljina

Slijedi im Prva nogometna liga FBIH u kojoj se želi i ostati i pri tome Čapljini u punom obujmu vratiti prvoligaški nogomet. Svi u klubu,od igrača preko trenera i uprave, svjesni su da je nastup u 1.nogometnoj ligi FBIH posve drugačija priča i da se za sve to mora dobro pripremiti.

Stoga je bilo  dosta optimizma i na prvom okupljanju a onda i treningu na obnovljenom travnjaku stadiona Bjelave. Klupska je uprava i prije početka priprema uložila dosta truda i novca u snaciju samog travnjaka koji sada izgleda doslovno prvoligaški. To je bila i dodatna motivacija igračima i treneru Jusufu Čizmiću te njegovu pomoćniku Zdenku Grizelju pa je i prvi „prvoligaški“ trening bio na najvišoj razini.

Prvo je trener Čizmić pozdravio igrače i upozorio ih da je pred cijelim klubom jedan dosta teži posao i borba za što bolji plasman u Prvoj ligi a onda je uslijedilo razgibavanje i  „nabijanje“ kilometraže  u trku po oko travnjaka na Bjelavama.

“ Znamo što nas očekuje u toj Prvoj ligi koja je dosta teška za igranje. Zbog činjenice da iz lige ispada pet klubova dolazi se u situaciju da skoro  svi klubovi strahuju od ispadanja. To je onaj otežavajući psihološki čimbenik pa nam je svima zadatak što bolje pripremiti se i doći u onaj sigurniji dio tablice. Zato ne smijemo dozvoliti da HNK Čapljina doživi sudbinu  iz nekih ranijih sezona kada se prvo ušlo a onda odmah i ispalo iz Prve lige.“ - ističe trener Jusuf Čizmić  dok „jednim okom“ promatra igrače kako skupljaju  kilometre u trčanju. A da bi se ostvarili zacrtani ciljevi tj. što bolji rezultat u Prvoj ligi FBIH posebno će se gledati na igrački kadar.

“ Neke smo igrače na kraju sezone u 2.ligi svjesno pustili jer su bili na kraju karijere ili pak nisu zadovoljili kriterije i nisu pokazali ono što se od njih očekivalo. Svi bi mi voljeli da u prvoj momčadi dominiraju domaći igrači tj. igrači iz Čapljine i okolice, ali je to nažalost u ovom trenutku nemoguće. Stoga će se za Prvu ligu morati tražiti pojačanja ali u tome neće biti zalijetanja i nekog prekomjernog dovođenja igrača sa strane kao ranijih sezona. Vrata su svima otvorena i neka dođu pokazati što znaju a onda je lako ako se zadovolje kriteriji. Još je rano govoriti o sklapanju igračke križaljke ali su nam se vratili neki igrači a priključili smo i neke igrače iz omladinskog pogona. “ - podvukao je trener HNK Čapljina Jusuf Čizmić.

Na početku priprema nogometaši Čapljine imaju po jedan trenin dnevno a ubrzo slijedi brži ritam i dva treninga dnevno te odigravanje većeg broja prijateljskih utakmica. Valja napomenuti da su Iz kluba otišli Remetić, Husić, Vuksanović, Milošević, Mihaljević i Purivatra, a o pojačanjima će se uskoro znati nešto više.

slike na čaportal

Zdravko Jakiša i Frano Matić | Večernji list | ČA::portal