U Gabeli žele i 100. obljetnicu dočekati u Premier ligi BiH

GOŠK Gabela, HNK Čapljina, GOŠK Gabela, GOŠK Gabela, FK Leotar, Darko Dražić, GOŠK Gabela, NK GOŠK, NK Travnik

Na kraju ove do sada uvjerljivo najuspješnije sezone za čapljinski nogomet uopće slavi se u oba kluba iz čapljinske općine. U GOŠK-u iz Gabele već je danima prava euforija jer se izborila Premier liga BiH.

Lavovsko srce

- Malo nas je, ali imamo lavovsko srce - poručuju mještani Gabele i navijači GOŠK-a koji se baš i nazivaju Lavovima. Nakon nekoliko ranijih pokušaja GOŠK je evo uspio izboriti najkvalitetnije nogometno društvo u BiH pa se već sada razmišlja kako uspješno ploviti Premier ligom BiH.

Preko 250 ljudi - simpatizera, nogometaša, članova uprave i stručnog stožera, sponzora, prijatelja kluba, te gostiju i uzvanika okupilo se u motelu ''Lav'' u Gabeli kako bi proslavili najveći uspjeh u 92-godišnjoj povijesti GOŠK-a,  plasman u Premier ligu BiH! Čestitarski i prigodni govori, te planski zadaci u narednom razdoblju, redali su se s glazbom i biranim hercegovačkim delicijama. Za ozračje su se pobrinuli nogometaši GOŠK-a koji su u slavljeničkoj noći uglavnom prakticirali pivo, te skupina vjernih navijača.

Uz brojne čestitarske poruke vrijedi svakako izdvojiti razmišljanje jednog od vizionara GOŠK-a kao nogometnog fenomena, počasnog predsjednika Ilije Suška koji je ustvrdio:

''Ono što je prije desetak godina zacrtano - najviši rang, to je realizirano, sljedeći naš cilj je proslaviti 100-tu obljetnicu kluba, 2019-te, u Premier ligi BiH'', ustvrdio je Sušak uz burno odbravanje okupljenih 'fanova' te dodao: ''To treba biti zajednički cilj, a ne posao pojedinca''.

Radovi na stadionu

Uglavnom, smjenjivale su se čestitke i prigodni slavljenički govori, kojima je zatvorena jedna stranica na GOŠK-ovom putu.

''Večeras slavimo, sutra ćemo odmarati, a prekosutra krećemo na posao'', kazao je uz ostalo predsjednik uprave Pero Pavlović.

A za danas je najavljen nastavak prije dvije godine prekinutih radova na izgradnji tribine. GOŠK-ov pohod na Premier ligu mnogi su pratili s nevjericom, nevjerica prati i njihovu utrku s vremenom da Podvala bude spremna za početak prvenstva. Međutim, kada su u pitanju GOŠK i nogometu fanatično odani Gabeljani, ništa nije isključeno.

Dosta je razloga za slavlje i zadovoljstvo i u redovima HNK Čapljina koji je već u prvoj sezoni nakon povratka iz Druge lige na kraju došla do druge pozicije. Baš je to prema ocjenama jako dobar rezultat jer je bilo bitno ostati u prvoligaškom društvu i tako stabilizirati klub nakon ranijeg ispadanja u Drugu ligu.

Izvor: Večernji list