U Europskoj ligi dobili smo sudionike osmine finala

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Liga prvaka, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, partizan, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Slaven Bilić, Zdravko Mamić, vatreni Hrvatska, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Hrvatska vatreni, Darijo Srna, Humanitarna akcija, Europska liga, Red Bull Salzburg, Darijo Srna, Ivan Rakitić, nogomet, U Europskoj ligi, Juventus, Parovi osmine finala, nogomet, Ivan Rakitić, Darijo Srna, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Šahtar, uefa liga prvaka, nogomet, Šahtar iz Donjecka, FC Bayern, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Donjeck, posjeta, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, Liga prvaka, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Darijo Srna, doping test, Darijo Srna
Ludogorec izbacio Lazio

Najveće iznenađenje priredio je bugarski Ludogorec, koji je izbacio rimski Lazio. Ludogorec je u ludoj utakmici u Sofiji remizirao 3:3 protiv Lazija i tako izborio prolaz u osminu finala jer je u prvoj utakmici u Rimu slavio 1:0.

Lazio je vodio s 2:0, no domaćin je uspio izjednačiti. Potom Rimljani u 82. minuti ponovo dolaze u prednost, a 88. minuti veliko slavlje Bugarima donosi Juninho Quixadá. Strijelci za Ludogorec bili su i Roman Bezjak (67) te Hristo Zlatinski (78), a strijelci za Lazio bili su Balde Diao Keita (1), Brayan Perea (54) i Miroslav Klose (82). Inače pogodak Keite, koji je pao u 17. sekundi, drugi je najbrži pogodak u povijesti Europske lige.

Preokret Spursa

Tottenham je u dramatičnom dvoboju pobijedio ukrajinski Dnjipro s 3:1 nadoknadivši tako pogodak zaostatka iz prve utakmice.

Dnjipro je poveo na White Hart Laneu pogotkom Zozulje u 48. minuti, ali u 56. izjednačio je iz slobodnog udarca Eriksen. Ključni trenutak dogodio se u 64. minuti kada je Zozulja isključen zbog udaranja Jana Vertonghena. Domaćin je igrača više iskoristio već dvije minute poslije, a strijelac je bio Adebayor. Napadač Tottenhama je u 70. minuti postigao svoj drugi pogodak za konačnih 3:1 .

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić odigrao je cijeli susret za goste, a Nikola Kalinić nije ulazio u igru.

Lyon se namučio s Černomorecom

Nakon što je susret u Odesi završio bez pogodaka, Lyon je na Gerlandu teškom mukom slomio Černomorec s 1:0 i to nakon što su gosti u 76. minuti ostali s igračem manje. Pogodak odluke postigao je Lacazette u 80. minuti.

Napoli je prošao dalje pobjedom protiv Swansea City od 3:1 nakon što je prvi susret u Walesu završio bez pogodaka. Strijelci za talijanskog viceprvaka bili su Lorenzo Insigne (16), Gonzalo Higuain (78) i Goekhan Inler (90+3), a jedini pogodak za goste postigao je Jonathan de Guzman (30). Josip Radošević nije nastupio za Napoli.

Viktorija Plzen izbacila Šahtar

Viktorija Plzen priredila je veliko iznenađenje pobijedivši u Donjecku Šahtar s 2:1 nakon što je dvoboj u Češkoj završio remijem 1:1. Strijelci za goste bili su Daniel Kolar (29) i Milan Petrzela (33), a za Šahtar Luiz Adriano (88). Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, a Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

Porto prošao dalje zbog više pogodaka u gostima

Eintracht i Porto remizirali su u Frankfurtu 3:3, a kako je prvi susret završio 2:2, dalje idu Portugalci zbog više postignutih pogodaka u gostima. Domaćin je vodio 2:0 i 3:2, no nije izdržao. Strijelci za Porto bili su Eliaquim Mangala (58, 71) i Nabil Ghilas (86), a za Eintracht Stefan Aigner (37) i Alexander Meier (52, 76).

Juventus uvjerljiv

Juventus je rutinski odradio gostovanje u Turskoj pobijedivši Trabzonspor s 2:0, rezultatom kojim je pobijedio i u Torinu. Benfica je u Lisabonu pobijedila PAOK s 3:0 i tako potvrdila pobjedu iz Soluna (1:0).

Sevilla je prolaz izborila pobjedom protiv Maribora od 2:1 na Sanchez Pizjuanu nakon što je prvi susret završio 2:2. Za andaluzijsku momčad svih 90 minuta odigrao je Ivan Rakitić. Betisa je izbacio ruskog Rubina. Betis je slavio na gostovanju s 2:0 nakon što je prva utakmica u Sevilli završila 1:1.

Dvoboj Seville i Betisa u osmini finala

Osmina finala nudi nam nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja. Za prolazak u četvrtfinale borit će se međusobno Juventus i Fiorentina, vidjet ćemo gradski derbi Seville i Betisa, a protivnik Portu bit će Napoli. Prvi susreti osmine finala na rasporedu su 13. ožujka, a uzvrati sedam dana poslije.

Parovi osmine finala:

AZ Alkmaar - Anži Mahačkala
Ludogorets - Valencia
Porto - Napoli
Lyon - Viktoria Plzen
Sevilla - Real Betis
Tottenham - Benfica
Basel - Ajax
Juventus - Fiorentina

hrt,hr