U Doboju napadnuti navijači BiH: Oštećena tri vozila, ozlijeđena jedna osoba

... koju je reprezentacija BiH izgubila od Slovačke rezultatom 1:0, bh. napadnuti su bh. navijači koji su prolazili kroz Doboj, a jedan od njih je lakše ozlijeđen.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u PS Doboj 1, incident je prijavljen u 23:40 sati. Nepoznata osoba je prijavila da tri mlađe, zasad nepoznate osobe, bacaju kamenje na vozila bh. navijača na raskrižju magistralnog puta M17 i ulice Svetog Save u Doboju. Na mjesto događaja je poslana patrola, ali policijski službenici nisu zatekli napadače, koji su bacanjem kamenja oštetili tri vozila, putnički Mercedes i Golf, kao i kombi marke Mercedes.

U incidentu je ozlijeđen jedan navijač bh., koji je prevezen u Dom zdravlja Doboj, gdje su mu sanirane lakše tjelesne ozljede, nakon čega je nastavio put. Policijski službenici PS Doboj 1 rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i pronalasku počinitelja.

Prema riječima očevidaca, bh. navijače je napala skupina od osam mladića, koji su kidali zastave BiH, a potom motikama udarali po vozilima i na njih bacali kamenje. Oni tvrde da su policajci bili na 50 metara od mjesta na kojem se dogodio napad, ali da nisu željeli reagirati.

Klix.ba