FOTO  U Čitluku održana "Bijelo-crvena noć" HNK Brotnjo

HNK Brotnjo, donatorska večer, sport, HNK Brotnjo
Hercegovina.info

Večeras je u Čitluku održana tradicionalna Bijelo-crvena noć, donatorska večer HNK Brotnjo.

Čitlučani ove godine slave jubilej, dvadeset godina od najvećeg uspjeha u svojoj povijesti, a to je osvajanje naslova prvaka.

U sezoni 1990/2000 Brotnjo je u finalu u doigravanju bio bolji od Budućnosti iz Banovića i tako osvojio svoj jedini naslov prvaka.

Iako su oba susreta završila neodlučenim rezultatom gol u gostima koji je postigao Brašnić, Čitlučane je upisao u povijest.

Klub danas igra u 2. ligi Federacije BiH jug, a okosnicu momčadi čine mladi i domaći igrači.

Večeras se u Hotelu Brotnjo u Čitluku okupio veliki broj igrača iz te generacije, navijača, gospodarstvenika, političara i svih onih kojima je Brotnjo na srcu.

Svečani program vodio je Albert Pehar, a iz Brotnja su dodijelili zahvalnice prijateljima kluba.

Jedan od igrača iz te generacije je i Dalibor Šilić.

"Drago mi je što sam pozvan na ovu proslavu i stvarno sam ponosan na taj period. Bilo je to dvije prelijepe godine u Čitluku. Svi žalimo za utakmicom protiv Žalgirisa, no to je bila neka škola iz koje smo svi nešto naučili", kazao je za hercegovina.info sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić.

Mario Tot bio je u to vrijeme pomoćni trener:

"Nakon 20 godina kada gledamo unazad, to je bilo jedno fantastično vrijeme, vrijeme u kojem se na istom mjestu u jednom trenutku skupilo toliko kvalitetnih profesionalaca visoke razine i to je rezultiralo dobrim rezultatima u to vrijeme. Bilo je to sjajno vrijeme. Uvijek je lijepo prisjetiti se i vidjeti ljude ovdje nakon toliko godina. Uspjeh protiv Žalgirisa bi nam donio veliki Glasgow Rangers, no, nije se uspjelo. Te utakmice i one nakon pokazale su da je Brotnjo u to vrijeme bio klub koji se mogao nositi s europskim klubovima", kazao je Tot.

Član uprave kluba Mario Rozić za hercegovina.info je kazao:

"Ovo je već četvrta po redu tradicionalna Bijelo-crvena noć HNK Brotnjo, no ove godine imamo posebnu prigodu, kao što i znate obilježavamo dvadeseti jubilej od naslova prvaka. Tada je Brotnjo stvarno živjelo za nogomet i tu se večeras nalaze tadašnji članovi uprave, ali i igrači koji su osvojili naslov. Od prihoda s ove donatorske večeri uprava je namijenila za izgradnju pomoćnog stadiona Bare, postavljanje umjetne trave, ali i nabavka rekvizita za našu dvoranu koja je unutar prostorija kluba."

Kazao je Rozić kako je klub suradnju uspostavio i s HŠK Zrinjskim.

"Nakon dugo godina uspostavili smo jednu suradnju sa Zrinjskim, a rezultat toga je i dolazak trenera Elvisa Margete iz omladinskog pogona Zrinjskog. Želim se ovim putem zahvaliti upravi HŠK Zrinjskog na uspostavljenoj suradnji. Ja se nadam da ona neće ostati samo na treneru", kazao je Rozić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.