FOTO  U-23: Hrvatska - Nizozemska 2:3

Pred osamsto gledatelja na vrlo teškom blatnjavom terenu u početku su se bolje snašli Šuškovi izabranici.

Mladi Vatreni poveli su u 7. minuti nakon što se Kramarić odlično oslobodio braniča i sa 13-14 metara prizemnim udarcem matirao Zoeta. Nizozemci su uzvratili sa nekoliko dobrih akcija u dubinu uslijed kojih su Duarte i La Parra propustili izvrsne prigode u 25. i 26. minuti, da bi u 36. opet Kramarić iskazao vještinu da se u šesnaestercu oslobodi u poziciji za šut ali je golman njegov udarac sigurno obranio.

U trenutku kada su naši bili s igračem manje, jer se pripremala izmjena za ozlijeđenog Horvata, gosti su poravnali. Centaršut s desne strane iskoristio je centralni napadač Bejong koji je pored visokih stopera i vratara uspio glavom postići zgoditak.

U nastavku su gosti izmijenili čak osam igrača, dok je Šušak ubacio još trojicu. Tako je još više do izražaja došla fizička spremnost gostiju koji su dominirali i postigli dva zgoditka, u 61. preko Locaide i u 75. preko De Wilhema koristeći slabosti u srednjem dijelu naše obrane.

Naši su uspjeli smanjiti vodstvo Nizozemaca preko Borasa koji je nakon akcije s lijeve strane primio loptu i u visini sredine šesnaesterca dobro pucavši pogodivši mrežu Biziota. Bio je to motiv našima da pojačaju pritisak na gol Nizozemaca i pokušaju izjednačiti. Međutim, u tome nisu uspjeli.

Realno gledano prema viđenom na terenu, gosti su ipak bili bolji i zaslužili pobjedu, dok su naši igrači na trenutke djelovali dobro, ali u drugim trenucima i prilično naivno, što možemo pripisati i razlici u pripremi, te lošem travnjaku koji je ipak limitirao momčad koja igra više s kombinatorikom.

Marko Zubonja/hercegovina.info