U-20: Hrvatska među 16 najboljih na svijetu

U dvoboju protiv autsajdera Novog Zelanda hrvatski izbornik Dinko Jeličić odmarao je gotovo cijelu udarnu postavu. No, i bez najboljih igrača Hrvatska je bila prejaka za Novozelanđane.

Hrvatska je povela u 11. minuti, Miloš je ubacio u kazneni prostor, a Perica pogađa mrežu. Drugi pogodak za Hrvatsku zabio je najbolji naš igrač Ante Rebić, koji je u igru ušao u 57. minuti. Pajač je oduzeo loptu na sredini terena, te je asistirao Rebiću, koji majstorski sa vrha šesnaesterca trese mrežu u 75. minuti za 2:0.

Do kraja utakmice Novi Zeland je uspio ublažiti poraz pogotkom Fentona u 84. minuti iz penala.

U drugom susretu naše skupine Urugvaj je pobijedio Uzbekistan s 4:0. To znači da su Hrvatska i Urugvaj osigurali osminu finala, a izgledne šanse za prolaz dalje ima i Uzbekistan kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini sa sedam bodova, Urugvaj ima šest, Uzbekistan četiri boda, a Novi Zeland je bez bodova. U osmini finala, 3. srpnja, Hrvatska će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine E, a to će biti Irak, Čile ili Engleska.

HRVATSKA: Sluga, Gorupec, Perić, Perica, Miloš, Brlek, Kovačić (Pjaca, 83), Pajač (Miličević, 66), Miškić, Ivančić (Rebić, 57), Šimunović.

NOVI ZELAND: Crocombe, Roux, Tuiloma (Arms, 74), Adams, Howieson, Payne, Boyd, Higgins, Elia (Fenton, 79), Thomas, Jordan (Gulley, 57).

STRIJELCI: 1-0 Perica (11), 2-0 Rebić (75), 2-1 Fenton (84-11m)

HRT.HR