FOTO  Tuzla City i Zrinjski podijelili bodove na Tušnju

pl bih

Pretposljednji meč 5. kola Premijer lige na Tušnju igrali su večeras Tuzla City i Zrinjski.

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Zlomislić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Utakmica je počela otvoreno s obije strane i nazočni gledatelji gledali su otvorenu igru. Ubiparip je pokušao za domaće, a uzvratio je Lendrić. I u nastavku dobra igra s obije strane, pokušavaju domaći preko Nukića, a Zrinjski preko Lendrića, ali se rezultat ne mijenja. Pokušao je i Govedarica, a zatim i Šovšić, ali ostalo je 0:0.

Drugi dio Zrinjski otvara bolje i nakon jedne sjajne akcije bilježimo dobar pokušaj Stojkića, ali Fejzić je na mjestu. Nakon toga Šovšić sjajno ubacuje, ali je Lendrić prekratak.

Sredinom drugog dijela domaći traže kazneni udarac, ali sudac je samo odmahnuo rukom. U idućem napadu Zrinjskog Lendrić je ponovo u dobroj prigodi, ali se nije najbolje snašao pa je i ta prigoda otišla u nepovrat. Vukas u igru ubacuje prvo Čirjaka, pa zatim i Bencuna, a igru napuštaju Čurjurić i Lendrić. U 73. minuti najbolja šansa za domaće, ali Nukić puca pored vrata. U 80. minuti i Crnčić pokušava, ali ostaje bez pogodaka. U 85, minuti velika šansa za Zrinjski, ali Mandić puca preko vrata. Do kraja još možemo zabilježeti pokušaj Stojkića, ali i to je završilo preko vrata. Na kraju rezultat 0:0.

Rezultati by SofaScore