Turkish Airlines i FK Sarajevo službeno potpisali ugovor

Dino Selimović, FK Sarajevo, FK Sarajevo iz Sarajeva, Turkish Airlines, Edis Kusturica

Foto: FK Sarajevo

Uspostavljanjem suradnje sa renomiranom avio kompanijom, FK Sarajevo dobiva novog generalnog sponzora, čiji će logo krasiti dresove prvotimaca Bordo kluba. Također, potpisivanjem ugovora, FK Sarajevo se pridružuje obitelji poslovnih partnera Turkish Airlinesa, kompanije koja posjeduje više od 250 aviona, koji lete na više od 240 destinacija.

Dino Selimović, Generalni direktor FK Sarajevo, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa kompanijom Turkish Airlines.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo prvi se u ime FK Sarajevo obratiti na jednoj povijesnoj press konferenciji u vremenu kada domaće kompanije nisu u mogućnosti da pomognu sport", kazao je Selimović, dodavši:

"FK Sarajevo je nedavno bio u velikim financijskim problemima i prijetilo nam je gašenje, ali smo voljom, ljubavlju i velikom energijom za četiri godine okrenuli klub za 180 stupnjeva. Još bih iskoristio priliku da se zahvalim lokalnom timu Turkish Airlinesa, koji je naš prijedlog poslao u centralu u Istanbulu. Beskrajno sam sretan i ponosan na sve ljude koji su sudjelovali u ovom projeku, a na kojem smo radili više od dva mjeseca. Hvala kompaniji Turkish Airlines i uvjeravam ih da će biti zadovoljni zbog ove suradnje", dodao je Selimović.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Edis Kusturica, istakao je da suradnja sa svjetskim brendom, kao što je Turkish Airlines, velika čast za FK Sarajevo.

"Ovo je jedan od najznačajnijih trenutaka u povijesti Sarajeva i svi smo ponosni. Osim sportskog, za mene je ovo i poslovni događaj, a njime dajemo poruku da BiH nije crna rupa. Kvalitetnim radom i kvalitetnim idejama, sa iskrenim namjerama, možemo i izvan naše zemlje naći dobre partnere", kazao je Kusturica na početku izlaganja, dodavši:

"Turskih Airlines je velika kompanija i sada imamo obvezu prema njima. Poznato je da ta kompanija radi s najboljima i ako je to tako, onda smo zaista ponosni. Na početku sam uzbudljivog puta i siguran sam da će trajati još mnogo godina. U Sarajevu smo stavili velike ciljeve u budućnosti, želimo ih ostvariti i u tome nam trebaju pomoći veiki partneri kao što je ovaj. Iskreno se nadam da je ovo signal i poruka ostalim kompanijama da postanu članovi bordo obitelji, a prije svega trebaju biti ohrabreni da investiraju u Bosnu i Hercegovinu. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su vrijedno radovali na realizaciji ovog projekta i ovog ugovora", istakao je Kusturica.