Tudor: Bit ćemo borbeni i agresivni, za derbije poseban motiv nije potreban

Posljednji u nizu, a prvi po rankingu se pred novinarima pojavio trener Igor Tudor. Nagađanja i opcija je mnogo, medijski se dvoboj već vodi danima, no trener "bijelih" ne voli takve špekulacije.

- Uvijek razmišljam da se u najavama radi o pričama i pričicama, mnogo je "pila naopako". No priča je jedno, a teren i ono što se zbiva na njemu je nešto drugo. To je sve stvar psihe, međutim meni je bitno ono što mi uigravamo, što radimo tjednima, kvaliteta igrača je presudan, a teren će na kraju pokazati koja je ekipa bolja - započeo je Tudor i nastavio:
- Ne volim pitanja tko je favorit, mogu reći samo ono što je standardno. Dinamo je dobar, kupili su dosta pojačanja, s pravom su u Europa ligi, ali mi imamo svoje adute.

Što su donijeli novi igrači Bukva i Iluridze, hoće li nastupiti, koliki je rizik da se u ovako velikom susretu poseže za novim igračima, hrpa je pitanja zasula Tudora.
- Atmosfera u momčadi je odlična, smatram da su Bukva i Iluridze donijela jedan dodatni špirit, dodatnu kvalitetu. Igrači su to prepoznali i zbog toga se u njima budi želja za još veći dokazivanjem i borbom za mjesto. Ta činjenica će pomoći cijeloj ekipi i svima nama. Sutra ćemo još vidjeti tko će igrati, ali ja sam također znatiželjan da ih vidim u akciji jer tek onda mogu procijeniti kakav su nam kvalitetu zapravo donijeli.

Koliko je razlika u ovom dvoboju i onom u Superkupu u Maksimiru.

- Ima razlike i kod nas i kod njih. Oni imaju novog trenera, mijenjali su jako u igri. Kod nas je tri nova igrača, nemojte zaboraviti da mi nismo jako dugo imali Kouassija. No neće tu biti puno iznenađenja. Neka i nisu imali puno zajedničkih treninga ne očekujem neke posebne novine. Dapače mislim da će igrati u najboljem sastavu, s Beqirajem naprijed, Sammmirom i dva krila, dva zadnja vezna. Svi se mi dobro poznajemo. Gdje su naše šanse? To vam ne bi odgovorio, ostaviti ću to za svlačionicu i razgovor sa igračima. Jedino što mogu jamčiti da ćemo biti borbeni, agresivni i da ćemo težiti igri - kazao je Tudor.

Koliko je pred derbi cijela ova situacija oko prodaje, dugova mogla utjecati na igrače, poremetiti ih u pripremi za susret.
- Apsolutno nema utjecaja, igrači su se već navikli na ovakvo ozračje, to njima nije ništa novo. Uvjereni smo da će navijači biti naš 12. igrač kao i uvijek, svi se tome veselimo, pogotovo dva nova igrača koji i sami o tome danima pričaju. Jedan prekrasan osjećaj je igrati derbi protiv Dinama, onome koji je predodređen za uspjeh ne treba dodatan motiv za ovakve utakmice, oni koji ne vole igrati derbije, ti neće ni uspjeti - zaključio je Tudor.

Slobodna Dalmacija