Troje ozlijeđenih i 66 uhićenih tijekom derbija na Poljudu

Tri su osobe, dvojica vatrogasaca i službeni operater Nove TV, najvjerojatnije lakše, ozlijeđeni tijekom derbija između nogometnih klubova Hajduk i Dinamo koji se od 17,30 sati igra na stadionu u Poljudu, priopćila je kratko splitska policija.

Policija je potvrdila kako je sat i pol prije utakmice van stadiona na južnoj strani splitskog Poljuda napadnut operater Nove TV koji se nalazio u satelitskim kolima. Njega su napala trojica mladića, koji nisu imali navijačka obilježja, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede, priopćeno je u policiji.

Kako se doznaje, napadnutom operateru se u ovim trenucima u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split utvrđuju ozljede.

Ozljeđivanje dvojice vatrogasaca dogodilo se za vrijeme utakmice kada je tijekom prvog poluvremena netko sa sjevera bacio nepoznato pirotehničko sredstvo koje je palo između dvojice vatrogasaca koji su se nalazili iza branke. Obojica su ozlijeđeni i kolima su Hitne pomoći prebačeni u splitsku bolnicu.

Splitska je policija večeras prije, za vrijeme i nakon nogometnog derbija privela 66 osoba, izvijestila je večeras splitska policija.

Kako se kratko navodi u policijskom izvješću, od 66 privedenih njih 35 su navijači Hajduka, a 29 Dinama, dok su dvojica navijača u policijsku postaju završili preventivno.

Protiv svih će policija podnijeti optužni prijedlog iz Zakona o sprječavanju nasilja na sportskim natjecanjima, potvrđeno je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

HINA