Troglavu nije mjesto u Drugoj ligi

Klub koji je dugo godina bio stabilan prvoligaš, u sezoni 2008./2009. uz mnogo unutarklupskih previranja, promjena trenera, bio je i na rubu gašenja.

Natjecateljsku sezonu su okončali napuštanjem Prve lige FBiH.

- Takav završetak sezone se odrazio i na tekuću, jer smo praktično samo dva dana prije početka prvenstva u Drugoj ligi FBiH Jug započeli pripreme za natjecanje, kaže za Dnevni list Božo Crnjak, dugogodišnji član livanjske momčadi.

Ipak rezultati koje je pravila momčad naviknuta na mnogo jaču konkurenciju ponukala je na veći angažman i Upravu kluba, koja je zajedno sa novim predsjednikom Dubravkom Pervanom omogućila bolje uvjete i izlazak iz krize.

- Rezultati su bili dobri, a uz to se radi o momčadi sastavljenoj od Livnjaka, uz samo dvojicu igrača iz Glamoča, koje također smatramo domaćim. To je primijećeno od čelnika i može se reći kako se klub konačno konsolidirao, stao na zdrave noge, smatra Crnjak.

Domaći kadar

Bez obzira na to, Troglav ove sezone ipak nije imao više ambicija, pa je nakon svih događanja za ovu sezonu bilo dovoljno da se momčad trenera Vinka Vukoje stabilizira.

- Zadovoljni smo razvojem situacije i mislim kako smo za ovu sezonu napravili više od očekivanja. Do kraja ćemo nastojati ostvariti što bolji rezultat, eventualno zadržati drugu poziciju na ljestvici, najavljuje Crnjak.

Većina nogometaša Troglava ranije je nastupala u Prvoj ligi FBiH, pa je njihovo raspoloženje svakako što prije napasti viši rang natjecanja.

- O tome je prerano govoriti i još se ne zna kakve će ambicije Troglava biti sljedeće natjecateljske godine, odnosno kakvu će odluku donijeti Uprava kluba. Po okončanju prvenstva imat ćemo Skupštinu, na kojoj će se raspravljati o budućnosti kluba i poslije koje će se mnogo više znati o tome, rekao je Božo Crnjak.

U Livnu su svakako mišljenja da svojim renomeom klub i grad zaslužuju povratak Troglava među prvoligaše, a da se na Zgonima ponovno gledaju utakmice iz jače konkurencije.

- Smatram da Troglavu nije mjesto u ovom rangu i da što prije treba stvoriti uvjete kako bi se borili za Prvu ligu FBiH. Igrači imaju kvalitetu za to, vaćina nas je već igrala u tom stupnju natjecanja, zaključio je kapetan Troglava Berislav Vrdoljak.