TROGLAV IZ LIVNA Klub u kojem je ponikao Zlatko Dalić danas živi prosječni život hercegovačkog drugoligaša

Zlatko Dalić Liga Hercegovine
Arhivska fotografija

Nogometaši Troglava 1918 prije desetak dana započeli su s pripremama za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH, skupina jug.

Momčad nije doživjela značajnije promjene u odnosu na jesenski dio prvenstva, a trener Zlatko Čondić u razgovoru za hercegovina.info ističe kako je cilj kluba afirmacija mladih nogometaša.

Čondić uz seniore vodi i juniore kluba od kojih će neki u nastavku sezone nastupati za Troglav 1918.

„Ambicije su nam iste kao u prvom dijelu sezone, želimo zadržati mjesto u sredini ljestvice. Kako bi napravili iskorak potrebna su financijska sredstva, ulaganje u infrastrukturu i sve ostale sadržaje. Posljednjih godina smo u fazi stagnacije i samo se nadamo kako neće doći do pada, jer mnogi mladi odlaze iz Livna“, kazao je Zlatko Čondić za hercegovina.info.

Zlatko Dalić Liga Hercegovine

Prema njegovim riječima mnogi u klub dolaze s idejama kako unaprijediti Troglav, ali malo je onih koji imaju financijska sredstva za provedbu svojih ideja.

„Imamo i mi dosta ideja kako podignuti Troglav na veću razinu. Ne trebaju nama ideje, nama trebaju financijska sredstva kojima ćemo mladim nogometašima osigurati bolje uvjete za treniranje“, ističe Čondić.

HNK Branitelj neće igrati u nastavku sezone u Drugoj ligi FBiH, skupina jug, pa će tako u ovom natjecanju sudjelovati 14 ekipa.

„Žao mi je što se to dogodilo Branitelju koji je prije nekoliko godina imao respektabilnu ekipu i igrao u Prvoj ligi FBiH. Lokalna zajednica nije stala uz klub i možda je ova odluka Uprave kluba najbolje rješenje u ovom trenutku. Mi smo u prošloj sezoni imali jednu utakmicu u kojoj nismo nastupili bilo je to gostovanje kod Neuma. Ja sam bio sa U-15 reprezentacijom BiH, a moji igrači jednostavno nisu otišli na utakmicu. Klinci danas nemaju pripadnost klubu, kao što je to bilo u vrijeme kada su moje generacije trenirale nogomet“, istaknuo je Čondić.

Trener Troglava nalazi se u stručnom stožeru U-15 reprezentacije BiH koju vodi izbornik Zoran Erbez. U svojoj igračkoj karijeri nastupao je za Troglav u Premijer ligi, a igrajući za Iskru iz Bugojna 1985. godine osvojio je Srednjoeuropski Kup.

Srednjoeuropski kup je bio najstarije međunarodno klupsko natjecanje u Europi pokrenuto još davne 1927. godine, a ugašeno 1992. godine.

Troglav iz Livna u 2018. godini proslavio je 100-ti rođendan, a klub je u svojoj bogatoj povijesti dao mnoga poznata imena među ostalim i Zlatka Dalića, koji je kao izbornik sa Hrvatskom reprezentacijom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu.

Nakon prvog dijela sezone Troglav se nalazi na sedmom mjestu sa 21 osvojenim bodom. Sezona se nastavlja 14. ožujka, a u prvom kolu ekipa iz Livna je slobodna.