Tri velika igrača u utrci za 'Zlatnu loptu'

Platini, regionalna liga, Platini, Xavi, Lionel Messi, Michel Platini, UEFA, Michel Platini, Michel Platini, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Franck Ribery, pokušaj kupovanja glasova, mito, Michael Platini, predsjednik UEFA-e, SP 2022, katar, Sepp Blatter, Predsjednik FIFA-e, Michael Platini, Michel Platini
"Izbor za 'Zlatnu loptu' ove je godine teži nego ikada. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery su najveći favoriti. Prva dvojica su sjajna, ali je Ribery ove godine osvojio sve što se može osvojiti. Dakle, radi se o trojici velikih igrača," rekao je Platini u razgovoru za španjolski 'AS'.

Prvi čovjek UEFA-e je ocijenio kako je nakon španjolskog trijumfa na svjetskom prvenstvu 2010. godine 'Zlatnu loptu' trebao dobiti netko od nogometaša 'furije'. Međutim, nagradu je dobio Messi.

"Pitam se zašto se to nije dogodilo. Trofej je dobio Messi koji je prvak među prvacima. No, te je godine trofej trebao dobiti netko iz španjolske reprezentacije. Možda Iniesta ili Xavi," rekao je Platini.

Fena