Trener Veleža dobio salmonelu: Otkrivena je u krvi i moglo je biti opasno

Velež, željezničar, feđa dudić, feđa dudić, FK Velež, trener NK Velež, Dudić, salmonela

Dudić je nakon pobjede nad NK Tuzla City smješten u mostarsku bolnicu zbog iscprljenosti, a nalazi koje je danas dobio pokazali su trovanje salmonelom.

Salmonela je bakterija iz grupe enterobakterija koja je najčešći uzročnik elementarnih toksikoinfekcija koje se manifestiraju simptomima u gastrointestinalnom traktu, tj. probavnom sustavu,, a jutros je u mostarsku bolnicu primljen i Dudićev pomoćnik Mustafa Kodro koji će također obaviti dodatne pretrage.

"Situacija nije bila ni malo bezazlena kako se činila u prvom trenutku. Salmonela je kako se i pretpostavljalo na prvu, ali je otkrivena i u krvi što je moglo biti kobno po život. Na vrijeme sam došao i pravovremenom terapijom se spriječilo u ovom trenutku najgore. Zahvaljujem se svim uposlenima Doma zdravlja na usluzi i predanom radu, a pogotovo infektivnom odjeljenju gdje se i nalazim. Stanje ide na bolje, ali moram slušati upute doktora i pored velike volje i želje da sam uz ekipu pored aut linije. Tako da moram biti strpljiv još par dana i slušati upute jer zdravlje je u pitanju", javio se Dudić za SportSport.ba iz županijske bolnice "Dr. Safet Mujić".

Zahvalio se navijačima Veleža na velikoj podršci i porukama za brzo ozdravljenje.