Trener Sloge iz Ljubuškog fizički napadnut u Jablanici

Neugodni i za sve ljubitelje nogometa na svijetu sramotni događaj dogodio se nakon završetka utakmice u kojoj su Jablančani pobijedili 2:1, a odlučujući pogodak domaćini su postigli iz jedanaesterca koji je u 85. minuti dosudio sudac Armin Jelin.

No, jedanaesterac nije izazvao nerede, susret je normalno priveden kraju. Utakmica je završila tako kako je završila i opominjao sam svoje igrače da ne bi išli prema sucu, da se ide u svlačionicu. U tom trenutku iza mene je išla jedna osoba i nešto mi govorila, kao željela je da mi nešto objasni, okrenuo sam se i rekao 'Ma, bolan, ljudino, pusti to bilo i gotovo', a on je iznenada potrčao udario me glavom u glavu i otrčao dalje.

Obratio sam se policiji, napravili su zapisnik i otišao sam u Dom zdravlja. Pružili su mi prvu pomoć, uzeo sam liječničko uvjerenje i pokrenut ću pravni postupak, privatno na sudu, a i u Nogometnom savezu FBiH - kaže trener Sloge Alija Jakić.

Rendgenska snimka pokazala je da je Jakiću slomljena nosna kost. Prema kopiji zapisnika, koja nije baš najčitkija, napadač se zove Admir Bešić, ima dužnost šefa struke i za vrijeme utakmice sjedio je na klupi Turbine. Istodobno, u zapisniku stoji da je trener Samir Bajramović.

Službene osobe NK Sloga izgred je iznenadio. Nitko ovo nije očekivao, nije bilo nikakvih kontakata ni na poluvremenu ni na utakmici, išli smo normalno prema svlačionici, Miro Hrstić, ja, suci, delegati, a tamo dalje dogodio se napad na našeg trenera - kaže Željko Landeka, sportski direktor Sloge.

Kako doznajemo, napadač je pred policijom javno izjavio da priznaje da je udario Jakića i da je to učinio zato što ga je, navodno, Jakić prije nekoliko godina vrijeđao na nacionalnoj osnovi. Na to je Jakić uzvratio 'kako ću nekoga vrijeđati po nacionalnoj osnovi, kada sam i ja iste nacionalnosti'

Ivan Kaleb | Večernji list