Trener HNK ''Čapljina'' Zlatko Križanović: Uskoro ćemo biti na vrhu ljestvice

...dobru šansu zasjesti na lidersku poziciju ljestvice Prve lige FBiH. ''Dominirali smo tijekom čitave utakmice, propustili šest - sedam pravih prilika, a primili pogodak iz jedne gužve.

Osim te situacije sve smo imali pod kontrolom. Eventualni penal ne bi bio bolja šansa od onoga što smo mi propustili, ni igrači ne mogu vjerovati kakve zicere su promašivali.'' - komentirao je za Dnevni list trener Čapljine Zlatko Križanović.

Zakazala realizacija
Domaći su se žalili na suđenje i veliki broj žutih kartona, kao i jedan crveni koji je glavni arbitar Admir Šehović iz Sarajeva dodijelio Edinu Sejdiću (85. minuta).

''Igrači Jedinstva su bili nekorektni i grubi, više su vodili računa o našoj nego nastojali razviti svoju igru. Željeli su pod svaku cijenu pobjedu i više se posvetili udaranju i grubostima nego onome što su trebali pružiti na terenu.'' - tvrdi Križanović.

Bez obzira na poraz u gostujućem taboru su ponovno mogli biti zadovoljni prikazanom igrom.

''Igrom smo došli do šansi i taj segment nije problem. Ali zadovoljniji bih bio da smo postigli i rezultat prema onome što smo prikazali na posljednja dva meča u Banovićima i Bihaću. Međutim, zakazala je realizacija.'' - napominje Križanović.

S obzirom da je konkurencija kiksala (Rudar kući remizirao, a Krajina poražena u gostima) propuštena je šansa već poslije 10. kola izbiti na vrh ljestvice.

''Tek sada možemo žaliti za bodovima koje smo po igri sigurno zaslužili.'' -zaključio je Križanović.

Povoljan raspored
Ipak, u usporedbi s konkurentima Čapljinci su još uvijek u prednosti. Pogotovo spram Rudara koji je drugi puta remizirao na svom terenu. Krajina od ranije ima upisan jedan remi u Cazinu, a ni posljednji vikend se nisu snašli u Gračanici.

''Imamo do kraja gostovati Iskri i Omladincu, a dolazi nam UNIS, Rudar i Bratstvo. Očekujemo nastavak dobrih igara, pobjede na svom stadionu, ali i bodove u Bugojnu i Mionici. Mislim da ćemo uskoro biti na vrhu tablice.'' - optimist je Križanović.

U Čapljini nikako nisu s ovakvim nadanjima krenuli u prvenstvo, međutim, rezultati su uvećali apetite, pa čak i stvorili dozu euforije.

''Sada imamo povoljan raspored. Ne samo do kraja jeseni. Proljetni dio započinjemo domaćim susretom, a imamo i meč više na svom stadionu. Sve je u našim rukama.'' - izjavio je Zlatko Križanović.

 Dnevni list