FOTO/VIDEO  Trener Benfice udarao policajca

Nakon Rijeke u četvrtak Vitoria je dočekala Benficu i renomiraniji klub iz Lisabona slavio je pogotkom Oscara Cardoza u 72. minuti. Iz velike skupine gostujućih No Name Boysa izdvojilo se nekoliko pripadnika koji su utrčali u teren i željeli proslaviti sa svojim igračima, no osiguranje nije željelo preuzeti takav rizik.

Krenuli su hvatati navijače po travnjaku, a vrlo brzo došla je i policija sa svojim standardnim metodama. Jednog od navijača trener Benfice Jorge Jesus je sam želio vratiti na tribinu, no uplela se policija i započela 'obradu'. Tu je Benficin trener potpuno izgubio strpljenje i krenuo u obračun s policajcem. Udarao ga je po ruci dok ovaj nije pustio navijača, no u međuvremenu je isti završio u rukama drugog policajca koji ga je na kraju izveo s travnjaka iako je Jesus navlačio i njega.Nema sumnje da će ovaj potez produbiti Jesusov status legende u očima navijača, no istovremeno treneru prijeti i dugotrajna zabrana vođenja momčadi. U pitanju je trener koji već četiri godine uspješno vodi 'lisabonske orlove', ali izjava u kojoj se nije pokajao neće mu biti od pomoći.

'Dečko je samo htio dres od kluba za koji je došao navijati i ja sam samo želio da ga puste na miru,' rekao je iskreno nakon dvoboja Jorge Jesus.

Navijač je uhićen i vjerojatno će dobiti tri godine zabrane pristupa Benficinim utakmicama, a čitava portugalska javnost čeka pravorijek po pitanju trenera koji je podsjetio na 'slučaj Boban' s Maksimira iz svibnja 1990. godine.

tportal.hr