Trener Atalante: 'Ništa im nismo mogli, Dinamo nam je očitao pravu nogometnu lekciju'

Trener Atalante: 'Ništa im nismo mogli, Dinamo nam je očitao pravu nogometnu lekciju'

Gian Piero Gasperini izgledao je kao jako utučen čovjek na presici nakon utakmice. Kao da nije mogao vjerovati da je njegova momčad tako teško stradala u sudaru s Dinamom, doživjevši pravu totalku.

- Ja svojim dečkima ne mogu zamjeriti ništa. Htjeli su, iskazali su volju i želju, ali u prvom poluvremenu nismo mogli ništa. U drugom dijelu smo mogli parirati, bilo je izjednačenije, ali Dinamo nas je nadvisio u svim elementima nogometne igre. Zagrebački klub je potpun zasluženo ostvario ovu visoku pobjedu - kazao je Gasperini

Talijanske novinare je zanimalo zašto je igrao s tri igrača u obrani?

- Tako smo igrali i u Serie A. Ali Dinamo nas je nadvisio, dobili smo pravu lekciju. Nismo im se jednostavno mogli suprostaviti. Dinamo nas je u svim aspektima nadvisio. Ova utakmica nam mora biti pouka. Dinamo je bio u prednosti jer u kontinuitetu igra europska natjecanja, to se vidjelo na utakmici. U svakom pogledu, u tjelesnom, igračkom. Dinamovi igrači imaju iskustva igranja u takvim natjecanjima, nama je to prvi izlazak u Ligu prvaka. Igra koju je pokazao Dinamo može nam biti smjer za buduće utakmice u Serie A. Mi ćemo iz ove utakmice izvući pouku, ne samo za Ligu prvaka, već i ua Serie A. U slijedećoj, uzvratnoj utakmici s Dinamom biti ćemo sigurno drukčiji, pišu Sportske Novosti.

Talijanski novinari njih pedesetak također su bili pod šokom. Ali zanimljivo, imali su slično mišljenje kao i Gasperini. Pričali su nam da je Atalanta podledla i pod stresom prvog igranja u Ligi prvaka. A Gasperini je pričao dalje...

- Nakon ove lekcije, nakon ove pouke Dinama, mi jednostavno moramo krenuti naprijed. Da, primamo dosta pogodaka i u talijanskom prvenstvu, ali trebamo raditi na tome. Dosadašnje moje iskustvo kazuje da se Atalanta uvijek dizala nakon teških poraza. Liga prvaka je druga razina natjecanja, to se danas zorno vidjelo. Dinamo je momčad koja je navikla igrati u takvom natkecanju, na visokoj razini - zaključio je Gasperini.