Traže pet godina zabrane odlaska na utakmice za dvojicu navijača

BBB, policija, BBB, BBB, navijački neredi, navijački neredi
Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optuženi prijedlog protiv Nijaza Tadžića Hadžiosmanagića (34) i Maria Galića (29), dvojice navijača koji su sudjelovali u neredima nakon posljednje utakmice između NK Dinamo i NK Hajduka početkom svibnja.

Tereti ih se za napad na službenu osobu koji se dogodio 1. svibnja oko 22 sata, neposredno nakon završetka utakmice, kada je skupina više nepoznatih osoba na prilaznoj cesti prema zapadnoj tribini zapriječila prolazak neobilježenom službenom policijskom vozilu.

No u optužnom se prijedlogu tvrdi da su na neobilježenom vozilu ipak bili vidiljiva rotacijska svjetla te službena akreditacijska oznaka “policija” s unutarnje strane.

U vozilu su bili policajci zaduženi za osiguranje utakmice. Kada je jedan od policajca upalio rotaciju, Hadžiosmanagić je s više nepoznatih osoba napao policajca, udarajući ga po glavi i tijelu.

Netko je prema vozilu bacio neutvrđeni stakleni predmet koji se rasprsnuo po policajcima, dok je netko drugi pokušao otvoriti suvozačeva vrata. Nakon više pokušaja da otvore vrata i udare policajce, prema optužnom prijedlogu, Galić je u tome i uspio. Kada je policajac pokušao izaći iz vozila kako bi spriječio daljnji napad, Galić ga je udario. Napadači su se udaljili, a Galić je uhićen na mjestu.

Iako to u optuženom prijedlogu ne piše, Galić je u tom napadu na policajce bio ranjen, jer je netko od policajca, kako su kasnije tvrdili pucao u zrak. Hitac je pogodio Galića te ga teško ozlijedio, a zbog sepse je jedno vrijeme bio životno ugrožen.

On je trenutno u Bolnici za osobe lišene slobode, a ODO traži da se i njemu i Hadžiosmanagiću produži pritvor. U optuženom prijedlogu ODO je predložilo kaznu te izricanje sigurnonosne mjere kojom bi se obojici zabranio pristup na sposrtska natjecanja u trajanju od pet godina.

VEČERNJI LIST