Transfer života: Srna na milimetar od Chelseaja!

U dva navrata Srnini zastupnici nisu uspjeli smekšati bogatog gazdu Rinata Ahmetova. Hoće li u trećem pokušaju imati više biti sreće? Darijo Srna ulazi u posljednju godinu ugovora sa Šahtarom i pred čelnim ljudima ukrajinskog prvaka je teška odluka – zadržati kapetana ili ga ipak 'unovčiti' ovoga ljeta. Najveći interes za 28-godišnjeg hrvatskog reprezentativca pokazao je Chelsea, koji je već dvaput pokušao 'desant na Donjeck'.

Englezi su se Rinatu Ahmetovu, vlasniku Šahtara i jednom od najbogatijih ljudi u Ukrajini, prvi put obratili ljetos, ali su hladno odbijeni odštetni zahtjevom od 23 milijuna eura. Neslavno je završio i pokušaj vrbovanja u siječnju ove godine, no treća bi mogla biti sreća i za Srnu i za londonski sastav.

"Za nekih desetak dana ću saznati hoću li promijeniti klub. Ako i ostanem u Donjecku, neću tugovati, no htio bih se okušati u najjačim ligama", rekao je kapetan Bilićeve vrste ovih dana tijekom reprezentativnog okupljanja, ne želeći javno reći koliko je blizu Chelseaja.

S obzirom da u ljeto 2011. može bez odštete napustiti Šahtar, Ukrajinci bi se ipak mogli odlučiti za transfer, ali moraju smanjiti svoje financijske apetite. Jedino u tom slučaju će Srna preseliti na Stamford Bridge.

Net.hr