Tottenham razbio Twente uz tri penala, Fergusonov 'joker' donio pobjedu Unitedu u Valenciji

Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, GNK Dinamo, Liga prvaka, GNK Dinamo, Real Madrid, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Real Madrid, apoel, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Bayern, Juventus, Liga prvaka, AC Milan, FC Barcelona, Arsenal, Borussia Dortmund, Marseille, Napoli, Porto, zenit, Atletico Madrid, FC Celtic, Ajax, Liga prvaka, Real Madrid, Juventus, Bayern, Bayer, Galatasaray, PSG, CSKA, Manchester United, Manchester City, crvena zvezda, Liga prvaka, Liga prvaka, PSG, UEFA, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, grčka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka

Dvije su posljednje utakmice ovih klubova u Ligi prvaka na stadionu Mestalla završile rezultatom 0-0, a malo je nedostajalo da se u srijedu to dogodi i treći put.

No, takav je scenarij pet minuta prije isteka regularnog vremena spriječio Meksikanac Javier Hernandez koji je u igru ušao samo osam minuta ranije. Nani je gurnuo loptu prema Federicu Machedi, koji je svega nekoliko sekundi prije toga zamijenio Dimitra Berbatova, Talijan je s desne strane pronašao Hernandeza, a ovaj ljevicom s vrha kaznenog prostora matirao Cesara.

U prilično slaboj utakmici, sa samo četiri udarca unutar okvira golova, engleski doprvak je došao do prve ovosezonske pobjede u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Zanimljivo je i da mu je to tek drugi trijumf u 19. odigranoj utakmici u Španjolskoj. Valencia je, pak, prekinula niz od 11 utakmica bez europskih poraza na svome stadionu.

Manchesteru se u vodstvu u skupini C pridružio Rangers koji je u svome Glasgowu s 1-0 svladao turskog prvaka Bursaspor. Jedini je pogodak u 18. minuti postigao Steven Naismith nakon dodavanja Kirka Broadfoota.

Podsjetimo, hrvatski napadač Nikica Jelavić nema pravo nastupa za Rangers u Ligi prvaka, dok je bosanski branič Saša Papac odradio svih 90 minuta za domaćina.

Uvjerljivi Inter i Tottenham

Domaćini su bili vrlo uvjerljivi u 2. kolu A skupine Lige prvaka. Branitelj naslova Inter je na San Siru deklasirao Werder 4-0, a Tottenham je u Londonu bio bolji od Twentea 4-1.

Rezultati su slični, ali priče ovih utakmica su potpuno različite. Inter je najveći dio posla protiv Werdera obavio već u prvom poluvremenu, dok je Tottenham uvjerljiv trijumf osigurao u nastavku.

U pobjedi Spursa protiv nizozemskog prvaka, Luka Modrić jedini je od četvorice hrvatskih nogometaša u tom klubu dobio priliku u ovoj utakmici. Igrao je do 82. minute, kada ga je zamijenio Lennon. Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka ostali su cijeli dvoboj na klupi, a Stipe Pletikosa nije konkurirao za momčad.

Prvo veće uzbuđenje na White Hart Laneu dogodilo se u 39. minuti, kada je dosuđen penal za Spurse zbog prekršaja Wisgerfofa na Crouchu bez lopte, koji je izazvao vrlo žučne proteste gostiju, a vratar Twentea, bugarski reprezentativac Nikolaj Mihajlov neko je vrijeme odbijao stati na gol-crtu, zbog čega je dobio i žuti karton. No, njegov igrokaz možda je poremetio koncentraciju Rafaela van der Vaarta, koji je gađao u Mihajlovljevu desnu stranu, a bugarski čuvar mreže pročitao je namjeru nizozemskog reprezentativca i obranio njegov udarac.

Na jaku kišu na White Hart Laneu u prvom dijelu nadovezala se i kiša golova u nastavku. Odnos snaga na relaciji Van der Vaart – Mihajlov promijenio se u 47. minuti. Tada je Nizozemac fino primirio loptu na prsa koju mu je glavom spustio Crouch, te je sjajnim volejem rasparao mrežu nemoćnog Mihajlova za vodstvo domaćina 1-0.

Već tri minute kasnije, Spursi su povećali prednost. Bale je bio u tipičnom prodoru po lijevoj strani, a Rosales ga je oborio nepropisnim klizećim startom, pa je norveški sudac Terje Hauge još jednom pokazao na bijelu točku, ali ovoga puta nije bilo nikakve dileme o ispravnosti njegove odluke. Odgovornost je ovoga puta preuzeo Roman Pavljučenko, koji je hladnokrvno matirao Mihajlova. No, već u 56. minuti su gosti vratili utakmicu u vode neizvjesnosti, kada je Chadli iz blizine svladao Gomesa za smanjenje na 2-1. U 61. minuti, novi šok za navijače Tottenhama. Van der Vaart je bespotrebno žestoko nasrnuo na Rosalesa, te je opravdano dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

No, Hauge je u 64. minuti još jednom navukao bijes nogometaša Twentea, čini se, sasvim opravdan. Naime, Pavljučenko je snažnim udarcem napucao u ruku Kuipera koji je bio unutar svog kaznenog prostora. Hauge je pokazao da se igra nastavi, ali je, tek nakon nekoliko sekundi, na intervenciju svog pomoćnuika zapuhao u svoju zviždaljku, te i treći puta dosudio penal za Tottenham. Dojam je da je gostujući branič držao ruku uz tijelo, te da je penal bio sasvim neopravdano dosuđen. No, Pavljučenko je još jednom bio precizan za 3-1.

I napokon, u 85. minuti, sjajni Gareth Bale se sjurio s lijeve strane u kazneni prostor i finim prizemnim udarcem pogodio za konačnih 4-1.

Samuel Eto'o s tri pogotka je briljirao u pobjedi Intera protiv Werdera 4-0. U 21. minuti, Cambiasso je proigrao Eto'a, koji je izbio sam ispred Wiesea, te je, malo iskosa s lijeve strane, progurao loptu ispod njega u mrežu. Šest minuta kasnije, opet je Eto'o izbio sam, ovoga puta s desne strane, te još jednom niskim udarcem zabio gol. Werderova obrana bila je puno pukotina, što je u 34. minuti iskoristio i Nizozemac Wesley Sneijder. Slično kao i Eto'o dva puta, izbio je sam pred nemoćnog Wiesea i zatresao njegovu mrežu.

Mreže su mirovale do 81. minute kada je Eto'o zabio i svoj treći gol na utakmici, a četvrti ove sezone u Ligi prvaka. Briljantno ga je u prostor proigrao Sneijder, a Eto'o je vješto izbjegao zamku zaleđa i još jednom nadmurdio Wiesea. Tako je kamerunski napadač sjajno iskoristio činjenicu da je zbog ozljeda Milita i Pandeva opet dobio priliku na svojojoj omiljenoj poziciji – isturenog napadača.

Inter i Tottenham predvode ljestvicu sa 4 boda, a Twente i Werder imaju po jedan bod nakon dvije runde.

izvor: jutarnji list