Torcidino navijanje uzorno i poželjno, svi ostali su pali na ispitu!

... kakvi su im dojmovi:

Utakmica: Osijek-Rijeka 1:1 - subota 19.8. 2012.

Na utakmici je bilo oko 2000 navijača, stadion ima sigurnosne kamere. Svi navijači su prilikom ulaska pretreseni. Na stadionu je bilo stotinjak navijača Osijeka - Kohorte, tradicionalno smještenih na istočnoj tribini i oko 30 pripadnika riječke Armade na sjevernoj tribini.

Bez obzira na činjenicu da je spiker od početka navijače pozivao da se suzdrže od rasističkih ili uvredljivih poruka, ili uporabe pirotehnike, sve je bilo upravo obrnuto. U 10. minuti, nakon jedanaesterca za Osijek, Armada se oglasila skandiranjem ''Jebo vas Šuker'', što su ponavljali tijekom utakmice.

Od 20. minute naizmjenično navijači su Kohorte skandirali Armadi ''riječke pičke'', a Armada njima ''osječke pičke''. Nakon isključenja domaćeg igrača Vrgoča u 29. minuti istočna tribina počela je skandirati sudcu Strahonji ''cigane, cigane'', što je podržala i Kohorta.

U 55. minuti navijači Kohorte pripalili su nekoliko baklji, na koje nije bilo nikakve reakcije, a jednako tako pripadnici Armade upalili su desetak baklji u 77. minuti. Pred kraj utakmice, Kohorta je pjevala ''jebem te Rijeko'', a zapad je skandirao sudcu ''cigane''. U 86. minuti istočna je tribina skandirala ''HNS pederi, nogomet ste sjebali''.

Postavlja se pitanje svrhovitosti redarskih službi i pretresa gledaoca. Poznato je da navijači Armade uvijek priređuju vatromet bakljama, pa je pitanje kako osiguranje te baklje nije moglo pronaći između tridesetak navijača. Isto pitanje postavlja se i za navijače Kohorte.

Utakmica: Zadar-Dinamo 1:3 - subota 19.8.2012.

Na utakmici je bilo prisutno u početku 200 a kasnije oko 300 navijača BBB-a, koji su se smjestili na sjevernoj tribini. Tijekom cijele utakmice, slušali smo uobičajeno skandiranje ''Mamiću cigane, odlazi iz svetinje'', ''HNS pederi, nogomet ste sjebali'', ''Nikica ne daj se'', kao i pjesmu ''Nećeš nikad ti meni baklju zabraniti'', i slične napjeve. U 10. minuti upaljena je prva baklja na tribini. U 70. minuti u teren je bačeno pet baklji. Spiker je upozoravao da će sudac prekinuti utakmicu ukoliko se tako nastavi.

Nakon toga u teren su bačene još tri baklje. Na to je sudac na trenutak prekinuo utakmicu. Potom je u teren bačeno još pet baklji i sudac je prekinuo utakmicu i odveo momčadi u svlačionicu. Prekid je trajao 15 minuta, sve dok se na terenu nije raščistio dim izazvan paljenjem baklji.

Nakon toga, sudac se s igračima vratio u teren i utakmica je nastavljena. Prilikom povratka igrača i sudca, oklopljeni policajci su s bokova i s leđa opkolili navijače čime im je na vidljiv način stavljeno do znanja da daljnje bacanje baklji više neće biti tolerirano.

Domaći navijači ovakvo ponašanje BBB-a popratili su zviždanjem i protestima zbog ovog divljaštva.

Utakmica: Lokomotiva-Hajduk 2:0 - nedjelja 20.8.2012.

Na nedjeljnoj utakmici u Maksimiru bilo je preko 3000 gledatelja, od toga 300-400 Hajdukovih pristaša poznatih pod nazivom Torcida. Da nije nekoliko zapaljenih baklji u 89. minuti navijanje na toj utakmici moglo bi se proglasiti uzornim i poželjnim - navodi se u izvješću koje potpisuje predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

Izvor: sportske.jutarnji.hr