Torcida podijeljena uoči derbija odluke: Neki navijaju za Dinamo, neki za Rijeku

hajduk split torcida, Hajduk, Split, Hajduk, hajduk split torcida, nk hajduk split, Hajduk, barcelona, HNK Hajduk, FK Željezničar, Torcida, rođendan, Hajduk, Dinamo Hajduk, Torcida, maksimir, Hajduk, nk rijeka, HNK Rijeka, kazne, Torcida, prvak hrvatske, Torcida, vatrogasci, Hajduk, Torcida, Hajduk, torcida hajduk, everton, Torcida, hajduk split torcida, Hajduk
i neki poraz pod autsajdera u Splitu (protiv Lokomotive ili Intera), premda na takve pogodbe nikad ne bi pristao trener Joan Carrillo. On je rekao:

- I prije derbija protiv Dinama tumačio sam da bi pobjeda mnogo značila, mada ona vrijedi tri boda kao i na svakoj drugoj utakmici. No, kad se pobijedi tradicionalnog rivala, onda to dobiva drugu dimenziju, kao da je podvig. A ja bih želio da to bude praksa.

U taboru navijača Hajduka pravi je antagonizam u odnosu na Dinamo, to jest na njegovo vodstvo, ali ništa manje otpora ne izaziva ni Rijeka, i to zbog ponašanja Armade. Ima navijača splitskog kluba koji bi radije prihvatili da naslov dvanaesti put uzastopno pripadne Dinamu nego prvi put Rijeci. Radi se o tome da su Dinamo i Hajduk stvorili ekskluzivni klub prvaka, s onom iznimkom kad je prvo mjesto osvojio Zagreb (2002.).

Euforija navijača Rijeke

Jednom prilikom u posljednjem kolu prvenstva 1995./96., Hajduk je ugostio Varteks, Varaždincima je trebala pobjeda kako bi osigurali šampionsku titulu ispred Dinama. I tada su navijači bili podijeljeni, bilo ih je podosta koji su pledirali da "bijeli" tankiraju protiv Varteksa, da im prepuste bodove. Međutim, pobijedio je Hajduk s 1-0 (gol Marija Meštrovića) i titula je otišla u Zagreb.

- Nije bilo šanse da lažiramo - rekao je Asanović, premda se kasnije prepričavalo kako su Varaždinci pripremili "premiju" od 200.000 maraka za prvotimce "bijelih".

Sada Hajduk dolazi u Rijeku pripravan da izvede šok za domaćine, koji su posljednjih pet sezona u pravilu bili bolji, doslovno su ojadili svoje rivale (posljednja pobjeda nad Rijekom pada dalekog 21. ožujka 2012., Hajduk je pobijedio s 3-0 na Kantridi, baš kad je trener Balakov odlazio u Njemačku).

- Mi smo Rijeci osigurali prednost kad smo pobijedili na Maksimiru. A što tu šansu nisu iskoristili, sami su krivi - kažu u Hajduku.