Torcida osvetu Rusima servirala hladno: Šest godina kasnije i dvije tisuće kilometara dalje

Torcida, osveta
A posebno nije zaboravila okršaj dvije godine kasnije iz Rige gdje je Hajduk igrao protiv Ventspilsa, a do koje su doputovali Zenitovci iz 500 kilometara udaljenog Sankt Peterburga kako bi ponovno napali Hrvate, koje očito smatraju za vrh navijačkog svijeta. U tom napadu osim navijača iz Rusije sudjelovali su i huligani latvijskog kluba, koji su se time pohvalili opširnim izvještajem na internetu, uz pomoć pojedinaca iz Delija i CSKA.

Godinama je navijačka skupina koja prati Hajduk čekala priliku na osvetu za poraze u tučnjavama i izgubljene bubnjeve i zastave kojima su se Zenitovci proteklih godina hvalili na internetu.

Osvetu je pripremila tamo gdje su se Rusi najmanje nadali i po njihovom receptu - u dvije tisuće kilometara udaljenom Dublinu gdje je Zenit u četvrtak u Europskoj ligi igrao protiv Dundalka.

Torcidin odgovor Rusima u ruskom stilu

I dok Rusima, koji huliganizam tretiraju gotovo kao sport, nije nepoznanica putovati desetak sati kako bi samo napali drugu navijačku skupinu na dan kada ne igra njihov klub, ovo je presedan na hrvatskoj navijačkoj sceni gdje se sukobi uglavnom događaju prije ili poslije utakmica kluba za koji se navija.

A Dublin je bio idealna prilika za napad na Zenitovce, koji to gostovanje nisu ocijenili kao navijački atraktivno, što pokazuje i ne tako veliki broj Rusa na tribini u Irskoj. Uz to, Hrvata je tamo svakim danom sve više, baš kao i Poljaka, odnosno navijača Gornika s kojima je Torcida u dobrim odnosima.

Zenitovci ostali bez zastave, ali tvrde da nema veliku navijačku vrijednost

Rusi na navijačkim forumima priznaju poraz u sukobu u Dublinu, ali i tvrde da su u tučnjavi osim Torcide sudjelovali i Poljaci te da zastava koju su izgubili nema preveliku navijačku vrijednost, točnije da su je nosili simpatizeri, a ne "prva ekipa".

Od pripadnika Torcide se zasad može čuti demantiranje da su imali pomoć druge navijačke skupine, a danas su se pohvalili otetom zastavom, "dublinskim plijenom".

Izvjesno je i kako ovo neće biti kraj huliganskim djelima i sukobima između ove dvije skupine jer poraženi Rusi, koji važe za jedne od najžešćih navijača Europe, najavljuju osvetu.

Index.hr