Torcida okupirala Poljud: 'Novu Upravu birat će narod'

Odmah nakon završetka utakmice gotovo tisuću navijača zaputilo se prema glavnom ulazu u stadion uz buru negodovanja te povike protiv Hajdukove uprave i gradonačelnika Željka Keruma. Petorica viđenijih navijača predvođena tajnikom Torcide Stipom Lekićem, uz pratnju policije i zaštitara ušli su u svlačionicu gdje su se obratili igračima.

Nije bilo povišenih tonova. Igračima su poručili kako se od njih ne očekuje ništa osim da se bore za dres koji nose. Navijači zamjeraju što nisu klapa te što ne daju sve od sebe na terenu. Odmah potom navijači su se iz svlačionice uputili na drugi kat gdje su se sastali gradonačelnikom Željkom Kerumom, te članovima klubskog vodstva. U isto vrijeme masa okupljenih pred glavnim ulazom polako se smanjivala.

Nakon 45 minutnog razgovora na katu navijači su se spustili ispred kluba gdje su se obratili okupljenima zajedno s kapetanom Hajduka Srđanom Andrićem.

- Ništa u Hajduku neće biti isto, sve se mjenja iz temelja, neće ova uprava birati novog predsjednika, birat će ga narod. Poručili smo igračima ako treba igrat ćemo s juniorima u drugoj ligi, i mi ćemo navijati za njih jer mi ovaj klub volimo - rekao je tajnik Torcide Lekić nakon čega su se okupljeni mirno razišli.

Nakon odlaska navijača pred novinare je stao gradonačelnik Željko Kerum te praktički potvrdio ono što su rekli sami navijači.

- U ponedjeljak će se sastati moja zamjenica gospođa Anđelka Visković s predstavnicima Torcide i oni će izabrati peteročlano povjerenstvo koje će među pristiglim prijavama izabrati novu upravu Hajduka rekao je gradonačelnik Kerum i dodao kako je i sam razočaran viđenim na utakmici. Od 50 utakmica dođem na jednu, dvije i evo baš sam na ovu došao. Kud će grom nego u koprivu - pokušao je biti duhovit Kerum te rekao kako mu nije jasno da pored onoliko šansi Hajduk nije uspio zabiti gol.

izvor: 24sata.hr