Torcida Markoviću: Daješ nam reprezentaciju nakon 13 godina, a mi tebi tvrdu kitu!

Ni Ante Rukavina, bivši igrač Bijelih i ljubimac splitske publike, nije bio zaboravljen u večerašnjem dvoboju: "Jednom funcut - uvik funcut - Purgerska sluga A.R. (24)".

Kako to i obično biva na dan utakmice kada Hajduk igra najveći derbi hrvatskog nogometa protiv zagrebačkog Dinama, cijeli Split "poludi".

Grad je bio prepun navijača koji su cijeli dan ponosno nosili boje svoga kluba, one bijele, navijali i pjevali popularne hitove koji u sebi sadrže stihove o nevjerojatnoj ljubavi prema "majstoru s mora“.

Centar događaja je po starom dobrom običaju Poljana Tina Ujevića, ispred samog Kluba navijača Torcida gdje su se od ranih jutarnjih sati skupljali pripadnici Torcide iz raznih dijelova Dalmacije. Ni ovog puta nije bilo iznimke, na već spomenutom mjestu skupilo se nekoliko tisuća ljudi koji su uz puhačke instrumente Torcide Klis zagrijali atmosferu, prenosi index.hr.

Pothvat BBB-a koji su neki dan uspjeli u naumu da Dinamovu zastavu objese na ponos grada Splita, zvonik sv. Duje, nije previše uzburkala strasti među navijačima domaćih. Kako kažu neki od prisutnih, šala Dinamovih navijača je iznimno kreativna i duhovita, ali ih previše ne zabrinjava. Jedino što je bitno u cijelom ovom "šušuru" bila je pobjeda Hajduka.

Unatoč jakim policijskim snagama koje čuvaju spomenuto okupljalište Torcide, prije utakmice nije bilo izgreda. Navijanje, pjesma i veličanstveni splitski dekor s ulica ubrzo su se prenijeti na poljudsku ljepoticu.

"Dok smo mi čekali vaša obećanja, reprezentacija je punila maksimirska zdanja, sad oćete u Splitu, a mi vam nudimo tvrdu kitu! Markoviću, jedi govna!!", poruka je Torcide predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza.