Torcida Kup 2010 - objava za medije

U njedrima najšportskijeg grada na svitu, prije 15 godina nekolicina mladih entuzijasta organizirala je prvi Torcida kup. Ideja je bila da se na igralištu u Vukovarskoj ulici (igralište RK SPLIT ) organizira malonogometni kup pod sloganom “Ovisimo o Hajduku, a ne o heroinu”.


Uz potporu grada, županije i našega Hajduka, te uz angažman desetak clanova KN Torcida, turnir od 112 ekipa se uspješno priveo kraju. Od tada, godinu za godinom, u
gradu pod Marjanom živi naš turnir, te je postao neizostavan sportski dogaðaj, za kojeg živi njegova velika malonogometna populacija. Ne treba ni spominjati da unutar cetrdesetak dana sparnog srpnja i kolovoza, turnir koji se igra u vecernjim satima privuce veliki broj gledateljstva, svih dobnih uzrasta, posebice jer na turniru nastupaju ponajbolji malonogometni znalci iz cijele naše domovine i inozemstva.
Zahvaljujuci ugledu koji Turnir uživa u sportskom svijetu, priredba koja se organizira je vrlo korisna za promicanje hrvatskog sporta u zemlji i inozemstvu.

S ponosom želimo naglasiti da je Torcida Kup najbolji i najmasovniji ljetni turnir u Hrvatskoj po kvaliteti i broju prijavljenih ekipa. Samo prošle godine sudjelovalo je 128 ekipa, broj posjetitelja se kretao od 25 000-30 000, broj plakata koji su postavljeni po Splitu i široj okolici iznosio je 3000 primjeraka, a sam turnir je protekao bez i jedne nesportske geste, sve u športskom i fer okruženju cemu su izvještavali brojni mediji.

Ovaj ljetni malonogometni turnir postao je mjesto druženja i zabave za sve generacije zaljubljenika u mali nogomet i sport opcenito a osobito nas veseli podatak kako se lani polufinale i finale odigralo pred 10 000 gledatelja.
Tradicionalni, šesnaesti po redu Torcida Kup zapocinje u ponedjeljak 28.06. u 19h30, a sve potrebne informacije o sustavu natjecanja, propozicijama, prijavi malonogometnih ekipa, nagradama kao i redovitom izvještavanju sa utakmica možetepratiti na službenoj web stranici www.torcidakup.com


Posebnu zahvalnost želimo iskazati svim našim sponzorima, pokroviteljima i donatorima koji su nam svojom pomoci omogucili organizaciju ovogodišnjeg Torcida kupa.


Unaprijed Vam zahvaljujemo na medijskoj popracenosti ove sportske manifestacije.