Torcida, BBB i Armada su se udružili, žele prekinuti prvenstvo!

Za sada su se članovi HHO-a bazirali na bilježenje događaja na tribinama, što je izazvalo nepodijeljene rekacije među navijačkim skupinama. U Hrvatskom helsinškom odboru smatraju da među navijačima postoji veliki broj onih koje su svrstali u potpuno novu kategoriju, a ona se zove - antinavijači.

S druge strane navijačke skupine ismijavaju ovaj projekt, logično se pitajući zašto HHO više pažnje ne obrati na sve očite nepravilnosti u hrvatskom nogometu, koje su mnogo veći problem od samih navijača. O svemu je za Dalmacija News progovorio predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

- Projekt je planiran još prije tri godine, ali tek sada smo krenuli u njegovu realizaciju. Naš zadatak je samo bilježiti što se događa na tribinama za vrijeme prvoligaških utakmica. Ovaj projekt će tek dobiti zamah u budućnosti, jer planiramo još više društvenih akcija u sklopu prevencije nasilja među navijačima. Ovo je jedan veliki projekt koji obuhvaća UEFA i Vijeće Europe koje nam je dalo podršku u njegovom provođenju.

Čička se često povezuje sa Zdravom Mamićem, za vrijeme napada od strane ministra Željka Jovanovića predsjednik HHO-a prvi je stao u obranu izvršnog predsjednika Dinama. I sada je bio s dinamovcima na uzvratnoj utakmici u Mariboru. Mnogi misle da je i ovaj projekt pokrenut kako bi se zaštitilo Mamića od navijačkih napada.

- Ja sam do sada bio na svim utakmicama Hajduka, ljetovao sam na Braču, pa sam usput obavio zadatak, da ne šaljem momke iz Zagreba. Oni koji to misle citiraju Franju Tuđmana koji je govorio da radimo za judine škude, za crne, crvene i žute. A tko su ti crni, crveni i žuti? Mi se financiramo iz svog projekta, iz proračuna, nitko sa strane nama ne plaća za obavljanje našeg posla.

- Mogu reći da hajdukovci uvijek navijaju za svoj klub, čak i onda kada malo prekorače, dok ova skupina koju nazivamo "antinavijačima" želi samo uništenje svog kluba. Njihov cilj je prekidanje prvenstvenih utakmica. Mi imamo pouzdane informacije da Bad Blue Boysi, Torcida i Armada surađuju. Njihov cilj je prekidanje ovog prvenstva - uvjeren je Čičak.

A za koga on navija, pitali smo Čička...

- Ja sam samo promatrač, mi ne smijemo biti pristrani. Bio sam na svim utakmicama Hajduka, pa se može zaključiti i da sam navijač Hajduka, ali to nije tako iako mi je majka iz Kaštela, a i žena mi je Dalmatinka. Ja jednostavno obavljam svoj posao, uopće ne uživam u nogometnim utakmicama, niti se osjećam ugodno na stadionu.

Zanimalo nas je i osjeća li ugroženo zbog ovog projekta.

- Ne, nisam dobio nikakve prijetnje iako ih ja dobijam cijeli život. Moj život se zove opasnost, ali od navijača ih nisam dobio, osim preko foruma i društvenih mreža, ali na to se ne obazirem - zaključio je predsjednik HHO-a.