Toni Šunjić: Zrinjski će izboriti nastup u Europi

Dobre igre u Ukrajini bile su mu najbolja preporuka za nastup u reprezentaciji BiH, u kojoj je debitirao u prijateljskom susretu sa Walesom odigranom 16. kolovoza u Llaneliju.

„Može se reći da mi je 2012. godina bila najbolja u karijeri. Dolaskom u Zoryu moja karijera je ponovno krenula prema naprijed. Standardno igram u klubu i dobio sam poziv u reprezentaciju. Što mogu poželiti u 2013 godini? Pa nadam se da bude još nešto bolja od prethodne, a vidjeti ćemo što Nova godina donosi", kazao je Toni Šunjić za pogled.ba.

U ogledu za Walesom 24-godišnji stoper je upisao prvih dvadeset minuta za A reprezentaciju zamijenivši još jednog Mostarca - Borisa Pandžu, dok je minutažu skupljao i u prve dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu - protiv Lihtenštajna (8:1) je igrao svih devedeset minuta, dok je protiv Latvije (4:1) ušao u posljednjim minutama.

„Pred prvi nastup za reprezentaciju osjećao sam tu neku blagu tremu, ali to je nešto pozitivno. Nakon 10 minuta utakmice ona nestane i igra se utakmica kao i inače", kaže Šunjić koji vjeruje u plasman reprezentacije BiH na SP u Brazilu.

„Mislim da imamo dosta velike izglede da se kvalificiramo na SP 2014. u Brazilu. Odigrali smo 0:0 u Grčkoj i sad tu reprezentaciju dočekujemo u Zenici. Svi znamo kakva je atmosfera u Zenici i da će teško netko osvojiti bodove na Bilinom polju", istaknuo je Šunjić.

Nakon 18. odigranih kola u ukrajinskom prvenstvu Zorya se nalazi na desetom mjestu sa 22 osvojena boda.

„S obzirom da se ekipa proteklih godina borila za opstanak, sigurno da su čelnici kluba zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Međutim, ja mislim da smo mogli biti na još boljoj poziciji, da smo imali malo sreće u nekim utakmicama. Ipak, moramo biti svi zadovoljni s ovom pozicijom, jer smo u sigurnoj zoni i neće biti borbe za opstanak kao u prošloj sezoni", riječi su Tonija Šunjića.

U Ukrajini ništa novo. Šahtar je u prošloj sezoni osvojio treći naslov u nizu, a i u ovoj sezoni je nastavio sa dominacijom. Šahtar ima čak trinaest bodova više od drugoplasiranog Dnipra i četrnaest od najvećeg konkurenta Dinama iz Kijeva.

„Već četvrtu godinu zaredom Šahtar dominira u ukrajinskom prvenstvu. Kada bi uspoređivali igrače Šahtara i Dinama, mislim da nije velika razlika u kvaliteti. Ali je ekipa Šahtara veoma uigrana, tako da dominiraju u prvenstvu i susretima sa Dinamom. Posljednje tri međusobne utakmice koje sam pratio Šahtar je pobijedio", kazao je Šunjić.

U prethodne dvije sezone Toni Šunjić je dva puta odlazio iz Zrinjskog, prvi put u belgijski Kortrijk, a drugi u Zorju. U oba navrata Plemiće je ostavljao u vrhu ljestvice, ali Zrinjski na kraju ipak nije izborio Europu.

„Zrinjskog pratim stalno preko interneta, a i često se čujem sa bivšim suigračima. Mislim da su odlično krenuli u sezonu, bili su u vrhu ljestvice i favoriti čak za titulu. Međutim, poslije je došlo do pada u formi, ali na kraju su ipak završili u vrhu ljestvice Premier lige i izborili plasman u polufinale Kupa. Pred početak sezone cilj im je bio plasman u Europu i mislim da će Zrinjski to uspjeti ostvariti", komentirao je Šunjić rezultate Zrinjskog u prvom dijelu sezone.

Nogometaši Zorye pripreme za drugi dio sezone započinju 16. siječnja, kada je zakazano prvo okupljanje u Gdanjsku. Dva sata kasnije idu u tursku Antaliju, gdje će odraditi glavni dio priprema za prvenstvo Ukrajine koje starta 02. ožujka.