Toni Šunjić: Vjerujem u bolje rezultate Zrinjskog u drugom dijelu sezone

Njegov odlazak osjetio se na rezultatima mostarskog kluba, koji se nakon prvog dijela sezone nalazi na tek 14. mjestu Premier lige sa svega 16 osvojenih bodova.

„Naravno da pratim rezultate Zrinjskog i razgovaram o njima s bivšim suigračima i prijateljima. Nisam mogao vjerovati da se to događa Zrinjskom, da je pri samom dnu ljestvice. Vjerujem da će u nastavku sezone rezultati biti bolji i Zrinjski potvrditi status jednog od najboljih klubova u BiH", rekao je za pogled.ba Šunjić.

Prema njegovim riječima organizacija kluba i uvjeti za rad u Kortijku su na visokoj razini. „Statusom u ekipi sam više-manje zadovoljan, iako mislim da je moglo biti i bolje. Volio bih imati više minutaže, ali moram se i ja još dokazivati da bi izborio svoje mjesto u prvom sastavu. Od 13 utakmica odigrao sam 5 od prve minute, jednu sam ušao s klupe i odigrao jednu Kup utakmicu", ističe Šunjić.

Kortijk se trenutačno nalazi na osmom mjestu u prvenstvu Belgije. „Klub nema velike ambicije, a prezadovoljni bi bili plasmanom u play off ( među prvih 6 ekipa), za što imamo realne izglede. Međutim, ako i ne izborimo doigravanje, to se neće smatrati neuspjehom", kaže Šunjić.

U dresu Zrinjskog Šunjić je debitirao na teškom gostovanju kod Partizana u Beogradu. Ni u prvoj utakmici u dresu Kortijka Šunjić nije imao lak zadatak. Naime, protivnik Kortijka je bila ekipa Anderlechta, a mladi Mostarac je bio zadužen za čuvanje jednog od najboljih mladih nogometaša Europe Lukakua. „Mislim da sam odigrao solidno i trener je bio zadovoljan. Lukaku je fizički prejak i stvarno ne možete vjerovati da ima tek 17 godina. No, u toj utakmici više su impresionirali Busufa i Suarez", govori Šunjić.
Osim u dresu Zrinjskog Šunjić je dobre partije pružao i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju više nema pravo nastupa. Ovaj 22-godišnjak još ne razmišlja o pozivu u najbolju bh. reprezentaciju. „Za poziv u A-reprezentaciji moram biti standardan u klubu, te se onda mogu nadati pozivu. Tako da sad ništa ne očekujem", kaže Šunjić.

Od 2008. standardni stoper mostarskog kluba prvu sezonu u Belgiji će provesti na posudbi. Zrinjskom je uplaćena prva rata ugovora, a istim je dogovoreno da Kortijk drugu mora uplatiti do 15. svibnja 2011.godine. Uplatom druge rate Šunjićev ugovor se automatski produžuje za još tri godine, a ako, pak, Kortrijk do dogovorenog datuma ne uplati drugu ratu, Šunjić bi od sljedećeg ljeta opet bio igrač Zrinjskog. „Prema riječima trenera, u klubu su zadovoljni moji igrama, tako da bi trebao ostati u Belgiji. No, još uvijek rano govoriti o tome, budući da su do kraja sezone još 4 mjeseca", istaknuo je Šunjić.

Na poziciji stopera u momčadi Kortijka Šunjić ima jaku konkurenciju. Uz kapetana Karima Belhocinea, tu je i reprezentativac Izraela Rami Gershon, koji za Kortijk nastupa kao posuđeni igrač Standarda. „Gershon se vraća u Standard, tako da imam velike izglede izboriti mjesto u prvom sastavu. Ove sezone cilj mi je prikupiti što više nastupa, a iduće sezone nadam se da ću biti standardan", rekao je za kraj našeg razgovara Toni Šunjić.