Toni Šunjić „stavio u džep“ Andriya Schevchenka

Tako nam se i javio, promukloga glasa, nakon neprospavane noći , kojoj je povod bio osvojen bod protiv europskog giganta Dinamo Kijeva, koji je njegovu Zoryu ostavio u prvoj ligi. Šunjić je tada odigrao svoju najbolju utakmicu. „U džep je stavio jednog od najboljih ukrajinskih igrača svih vremena Andriya Schevchenka.

Službeni spiker na kraju je utakmice Šunjića prozvao kao najbolje ocijenjenog igrača na susretu. „Bila je to naša odlična utakmica. Nismo imali izbora nego se protiv Dinama zatvoriti i čekati neku prigodu iz kontri, branili smo se odlično i na kraju osvojili bod koji nam je osigurao ostanak u ligi, a Dinama je taj „kiks" stajao titule", telefonski je novinaru Večernjeg lista priopćio svoja iskustva Šunjić.

Sahtar Donjeck tako će kolo prije kraja gotovo sigurno biti novi prvak, a upravo je Zorya nešto poput filijale tog stalnog sudionika Lige prvaka. Šunjić se u Ukrajini sjajno snašao. „Čim sam došao u Ukrajinu, uklopio sam se u momčad. Odgovara mi stil igre koju njeguje ova momčad, koji je baziran na obrambenom pristupu. Nama u zadnjoj liniji puno pomažu vezni igrači. Ova liga je fizički zahtjevna i tek sada mogu vidjeti te razlike u kvaliteti u odnosu na Premier ligu BiH. Jako sam zadovoljan uvjetima koj ovdje imam počevši od onih za treniranje pa do financijskog stajališta", dodao je Šunjić.

Šunjić će se kroz koji dan vratiti u rodni Mostar da bi prisustvovao jednom vjenčanju. „Kolo prije kraja trener me ipak pustio doma na sestrinu svadbu. I zbog toga sam bio jako motiviran protiv Dinama, jer bi me teško pustio da kolo prije kraja nismo osigurali ostanak u ligi. Zbog toga sam uistinu sretan", zaključio je Šunjić.