Toni Šunjić: Oduvijek sam želio igrati u Italiji

Toni Šunjić
Bivši defanzivac Zrinjskog, Toni Šunjić, ove će zime Bundesligu zamijeniti Serijom A. Stuttgart, u koji je stigao u kolovozu 2015. godine, jasno mu je poručio da ga ne vidi u svom proljetnom kadru, no Mostarac neće imati praznog hoda. Stoper koji je uz Zrinjski i Stuttgart još igrao za Kortrijk, Zorju Lugansk i Kuban Krasnodar, od jučer je stanovnik Sicilije. Palermo je za posudbu Stuttgartu platio 200.000 eura, s opcijom otkupljenja ugovora na kraju sezona, koja bi tražila dodatnih 1.7 milijuna.

- Jako sam sretan zbog ove prilike. Talijanski nogomet je jako važan, oduvijek sam želio igrati u Seriji A. Dobro za mene je to što u Palermu poznajem nekoliko igrača. Trener će odlučiti da li ću debitirati već ovog vikenda, rekao je Šunjić u kratkoj izjavi za Sky Italia.

Šunjić je spominjući imena koja poznaje u Palermu mislio na nekoliko igrača, prije svega na kolegu iz reprezentacije Matu Jajala, koji bi mu mogao pomoći u prilagodbi. Što se klupskih ambicija tiče, Šunjić je Sicilijancima došao pomoći izboriti ostanak, a to neće biti nimalo lagana zadaća - Palermo je nakon 20. kola osamnaesta momčad Serie A, lošiji su samo Crotone i Pescara. S. N.