Toni Šunjić i Marin Aničić ponos Zrinjskog i Mostara

Toni Šunjić, HŠK Zrinjski, Marin Aničić

Ne treba biti puno mudar i zaključiti da su Toni Šunjić i Marin Aničić.
Marin je sa svojom Astanom postigao povijesni klub plasiravši se u skupine Lige prvaka, a Toni je jučer potpisao trogodišnji ugovor sa velikanom njemačkog nogometa Sttutgartom. Par dana prije ovih sjajnih vijesti obadvojica bivših Plemića dobili su poziv za nogometnu reprezentaciju BiH.

A sve je počelo u HŠK Zrinjski.

Toni Šunjić rođen je 1988 i ponikao je u omladinskoj školi HŠK Zrinjski. Nakon Zrinjskog nastupao je za belgijski Kortrijk, ukrajinsku Zoryu i ruski Kuban. Od jučer član je VfB Stuttgart. Toni je standardni član  A reprezentacije BiH, a za mladu selekciju sakupio je 10. nastupa.

Marin Aničić također je ponikao u omladinskoj školi HŠK Zrinjski. Rođen je 1989 godine. Za prvu momčad Zrinjskog odigrao je 124 utakmice. Iz redova Plemića otišao je u Astanu sa kojom je postigao ogroman uspjeh plasiravši se u skupine Lige prvaka. Dobre igre u Astani dovele su ga do reprezentacije BiH, a za mladu reprezentaciju skupio je 18. Nastupa.

Puno toga zjedničkog veže ova dva sjajna nogometaša. Sa svjim Zrinjskim su osvojili juniorsko prvenstvo, državni kup i Premijer ligu BiH. Za vrijeme igranja u matičnom klubu Toni i Marin su osvojili navijački pokal koji dodijeljuju Ultrasi. Pokal Filip Šunjić Pipa Toni je zavrijedio u sezoni 2009./2010, a Marin godinu dana kasnije.

Nakon svega ostaje nam konstatirati da su Toni i Marin ponos svog Zrinjskog i grada Mostara. Ostaje nam još da im zaželimo puno sreće u nastavku karijere, te da se jednoga dana vrate u svoj Zrinjski.

HERCEGOVINA.info