Toni Markić ostaje u Zrinjskom?

- Moja želja je odlazak u inozemstvo, a vrijeme će pokazati hoće li mi se ta želja ostvariti.

Tako je Markić govorio krajem studenoga, a od tada se ništa nije promijenilo.

- Još uvijek nema ništa konkretno, izjavio je Markić.

- Možda se nešto promijeni u sljedećih nekoliko dana, ali novi klub još nisam pronašao, tako da je moj status i dalje isti kao prije mjesec dana, dodao je Markić, koji je u Zrinjski prešao prije dvije godine iz Širokog Brijega.

Iako jesenas nije imao status standardnog igrača - stoperski tandem su činili Anto Radeljić i Marin Aničić, Pod Bijelim brijegom su ipak izrazili želju za zadržavanjem ovog igrača. To je malo koga iznenadilo, budući da se radi o polivalentnom braniču, koji je u prethodne dvije godine dokazao da može igrati na više pozicija - Perić ga je najčešće koristio na pozicijama stopera i desnog bočnog, dok ga je Musa po potrebi znao gurnuti i u vezni red.

Markić je ponuđeni ugovor odbio, ali ne i mogućnost promjene stava pod pretpostavkom da ne pronađe zadovoljavajući angažman u inozemstvu, zbog čega su mu klupski čelnici ponudu za produženjem ugovora odlučili ostavili otvorenom do početka priprema, odnosno do 10. siječnja.

- Takav stav kluba je korektan i razumljiv, jer je logično da Zrinjski prije svega mora gledati svoj interes. Moj stav je isti kao i na kraju sezone, kada sam govorio da ne bih imao ništa protiv ostanka u slučaju da od inozemstva ne bude ništa. Prozivka je u četvrtak i ako sljedeći dani ne donesu ništa novo, onda ću tog dana biti na stadionu zajedno s ostalim igračima, zaključio je Markić.

Sportin.ba