Toni Markić: Ljubušak u dresu Plemića

Evo što o svemu kaže sam Markić za  portal zrinjski.info.

 Kada si počeo trenirati nogomet?

Počeo sam trenirati sa 6 godina u NK Ljubuški, pa sam sa 12 godina otišao trenirati u NK Neretva, jer znao da tamo sa radi jedan od najboljih trenera za rad sa mlađim uzrastima, Bariša Majić, što se na koncu pokazalo istinitim i mislim da mi je to bio ispravan iskorak u nogometnom školovanju.  

Za koga si sve nastupao u svojoj karijeri?

Sa četrnaest godina otišao u NK Hajduk Split na njihov poziv gdje sam nastupao za mlađe i starije kadete.  Poslije te godine dana provedene   u Splitu, zbog obiteljskih razloga preselio sam se u Zagreb i nastavio nogometnu karijeru u mlađim uzrastima istoimenog kluba sa kojima sam osvojio i naslov kadetskog i juniorskog prvaka Hrvatske. Poslije isteka juniorskog staža na poziv struke iz FK Borac Banja Luka prešao sam u Borac  i odmah izborio standardno mjesto u ekipi koja je osvojila drugo mjesto u Premijer ligi u toj polusezoni.  Na polusezoni sam na poziv ljudi iz Širokog brijega prešao u redove tamošnjeg premijerligaša,  gdje sam također odmah izborio mjesto u prvoj momčadi na stoperskoj poziciji. Poslije Širokog , evo me ovdje u Zrinjskom.

Kako si došao u Zrinjski, i tko ti je baš prepuričio Zrinjski?

Za Zrinjski sam znao da je jedan od najboljih BH klubova i osjetio sam da bih tamo mogao dodatno napredovati u razvoju.

Da li si se bojao konkurencije sa obzirom da je Zrinjski bio dobro pokriven na štoperskim  pozicijama?

Konkurencije se nisam bojao jer sam znao da mi ona samo može koristiti u razvoju, pristupu i zalaganju i jer sam duboko vjerovao u svoje nogometno znanje i svoj potencijal.

Kako si zadovoljan sa svojim igrama i uopće kako si zadovoljan u Zrinjskom?

Moram priznati da sam zadovoljan svojim igrama u dresu Zrinjskog, ali isto tako znam da mogu još dosta više pružiti kao i cijela momčad u nadolazećem periodu. 

Da li je Zrinjski mogao više po tebi i gdje je momčad kiksala?

Uvijek se može više i bolje, ali sa obzirom da je na polusezoni zajedno sa mnom došlo još dosta igrača tako da je normalno da je potreban određeni period da se igrači uigraju. Što se tiče proljetnog dijela polusezone ne mislim da je momčad kiksala

Možeš li povući neku paralelu između klubova za koje si igrao i Zrinjskog?

Što se tiče BH klubova mislim da je Zrinjski u vrhu zbog njegove velike tradicije i organiziranosti i zbog toga što klub uvijek ima velike ambicije isto kao i NK Široki Brijeg, kao i FK Borac.

Sa kim od suigrača se najviše družiš i gdje izlazite u gradu?

Od suigrača se najviše družim sa Perićem, Rašom, Aničićem , a uglavnom pijemo kavu u Katri i Operi

Evo uskoro će pripreme na kojim mjestima Zrinjskom najviše nedostaju pojačanja?

Mislim da Zrinjskom najviše nedostaju igrači u prednjoj liniji odnosno gol igrači.

Koliko može Zrinjski u narednoj sezoni?

Zrinjski može u narednoj sezoni mnogo, pogotovo zato što se ekipa uigrala i sigurno može pucati na titulu ili osvojiti jedno od mjesta koja osiguravaju europu.

Kakvo je tvoje mišljenje o Ultrasima?

O Ultrasima mislim da su vrlo važan i prepoznatljiv dio kluba i zbog kojih je nama na terenu lakše igrati uz njih i njihovu podršku

Kakvi su ti planovi za budućnost, gdje se vidiš za par godina?

Što se budućnosti tiče želim ostvarivati sve bolje igre i napredovati tako da bih mogao napraviti neki europski iskorak što je cilj svakog mladog igrača.

Poruka za kraj našim čitateljima?

Za kraj želim pozdraviti sve čitatelje i navijače Zrinjskog, te poželjeti  da zajedno ostvarimo željene rezultate u narednom periodu.