FOTO  Tonći Kukoč: Zrinjski je najbolji i sve će biti isto kao i lani

kukoc

To je itekako dobar razlog za razgovor s njim, a za naš portal komentirao je stanje u svom sadašnjem klubu Honvedu, ali i Zrinjskom i Hajduku.

Za početak čestite na igrama za Honved! Kada smo kod Hovneda čini se da tvoj novi klub grabi ka naslovu prvaka?

"Hvala vam na čestitkama. Liga je teška, ušli smo dobro u sezonu, borimo se, i idemo korak po korak. Svi u klubu vjerujemo da možemo biti prvi".

Za one koji ne prate Mađarsku ligu možeš li nam reći da li si zadovoljan minutažom i svojim igrama?

"Moram biti zadovoljan ,odigrao sam 40 službenih utakmica u 10 mjeseci. Što je najvažnije živ sam i zdrav, i Bogu zahvalan da mi se polako počelo otvarati, imam već 6 asistencija, i tu neću stati, zadao sam sebi neke ciljeve".

Sigurno pratiš i PL BiH, pa možeš li nam malo prokomentirati ligu s obzirom da je dobro poznaješ? Zrinjski je jučer kikaso protiv Zvijezde, pa su ovi iz Sarajeva već počeli slaviti titulu?

"Naravno da pratim PL BiH, ali samo radi Zrinjskoga.  Svakome se poraz dogodi, pa i Real Madrid gubi utakmica, pa nitko od toga ne umre. Zrinjski je najbolji klub u državi i to je već dokazano bezbroj puta. Sjetite se kako su Željo i njihov trener slavili naslov 3 kola prije kraja, dijelili su majice koje će koristiti na proslavi, pa dobro svi znamo kako je završilo. Na koncu je 20 000 ljudi u Mostaru na stadionu slavilo naslov prvaka.
Na kraju će se brojati bodovi, igrače kao Zrinjski nema nitko u ligi, i to će na kraju presuditi. Jedini pravi konkurent Zrinjskome u BiH je Sarajevo, tu je negdje i Široki , a Željezničar neće biti pravi još 10 godina".

Sigurno stalno pratiš i svoj Hajduk. Kako komentiraš igru i stanje oko svog matičnog kluba?

"Kada sam imao 18 godina i ušao u prvi tim Hajduk tamo su bili  Andrić, Vejić,Skoko, Subašić, da ne nabrajam dalje. Imao sam plaću 10 000 kuna bruto, ali da dođem do nje, morao sam pišati krv. danas igrači u Hajduka imaju ugovore po 300 -400 tisuća eura. Znate li vi što je to? Kada igrača vani platiš toliko para on će dati 20 golova po sezoni. U Bresci kada sam bio  napadač Caracciolo je imao 400 000 eura, ali taj isti Caracciolo bi dao po 30 golova u sezoni. Osim Juranovića i možda još jednoga, to su danas sve igrači za 2000 -3000 eura. Zato se i događa ovo što se dogada da ne možemo dobiti nikoga. Iskreno vjerujem da će biti bolje, i da će doći bolja vremena".

U Mostaru i Hercegovini si stekao mnogo prijatelja, pa imaš li neku poruku za njih?

"Pozdravljam sve u Mostaru, moje bivše suigrače i trenere, i naravno navijače sa kojima sam uvijek imao lijep odnos. Navijačima bi još samo poručio:  Sve će biti isto kao i lani".

HERCEGOVINA.info