Tomislavu Tomiću novi ugovor do 2020. godine

Tomislav Tomić

Spremni su Rusi bili platiti i do 500.000 eura za usluge ovog veznjaka, ali Olimpija se predomislila vezano uz tu ponudu. Tomić u Sloveniji kotira kao jedan od najboljih tamošnjih veznih igrača, pa su mu već dulje vrijeme nudili novi ugovor jer prethodni mu je isticao na kraju ove sezone, piše Večernji list BiH.

- Ta je opcija za Rusiju propala, bila je to prilika u kojoj sam možda mogao financijski proći puno bolje. Ipak, u Ljubljani mi je lijepo, postigli smo dogovor o novom ugovoru. Jučer sam stavio potpis na novi poboljšani ugovor. Vodstvo kluba mi je pokazalo koliko me cijeni i mogu reći kako sam i više nego zadovoljan novim poboljšanim uvjetima. Tim više jer smo postigli dogovor da ako se dogodi ponuda poput one koju je dao Ural, imam slobodne ruke - kazao nam je dobro raspoloženi Tomić.

Slovenska 1. liga poželjno je odredište za ovdašnje nogometaše. Nema kluba u kojemu nema nekog od igrača iz BiH. Prosječni igrači u toj ligi mogu zaraditi u eurima ono što u BiH primaju u markama. Jači klubovi poput Olimpije ili Maribora svojim najboljim nogometašima mogu ponuditi godišnja primanja u rasponu od 100.000 do 150.000 eura, plus dodatne pogodnosti poput smještaja, auta... Ipak, Tomić je u Sloveniji, prije svega, zadovoljan uvjetima za rad.

- U našem je klubu milina trenirati. Imamo odlične uvjete za rad, ovdje se osjećate kao nogometni profesionalac. Glavnu riječ u ligi vodimo Maribor i mi, ali ima tu još nekoliko klubova koji su nam blizu. Liga je prilično jaka i dobra platforma za igrače koji žele napredovati. Osobno mi je taj segment jednako značajan kao i bilo koji drugi - dodao je Tomić.

Tomić tvrdi kako bi i Premijer liga BiH krenula nekim boljim putem ako bi se u njoj primijenio slovenski princip.

- Slovenci imaju bolju infrastrukturu od nas, a opet igraju ligu s 10 klubova. Ako bi se Premijer liga smanjila na 10 klubova i ako bi se igrala u četiri kruga, to bi s vremenom popravilo kvalitetu nogometa. To nije velika promjena, a posebno bi mogle napredovati jače momčadi koje bi međusobno igrale više jakih utakmica - tvrdi Tomić.

Bez obzira na dobre igre i kontinuitet, Tomić nije na nekom širem popisu kandidata za reprezentaciju BiH.

- Pozivu se uvijek nadam, a do tada se trudim biti bolji. Redovito pratim situaciju u bh. nogometu, posebno u svojim bivšim klubovima. U tijeku sam svega, nastojim raditi na sebi, pa što bude - zaključio je Tomić.