Tomislav Ivković se nada pozivu Zdravka Mamića

... figurira kao siguran ‘pick’ za klupu Dinama. Ima veliku igraču karijeru, osobnost i karakter. S Lokomotivom je pokazao da ima i znanje, piše Jutarnji.hr.

Vole ga tribine, igrači mu skandiraju i dijete je zagrebačkog asfalta. Pitanje je samo ima li naklonost Zdravka Mamića. Nakon što je Ante Čačić koncem prošlog listopada ispao iz Kupa, pričali smo s Mamićem na parkiralištu Maksimira. Netko od okupljenih spomenuo je ime Tomislava Ivkovića, na što je Mamić odgovorio u svom stilu: "Ti to mene zaje....."

Zaslužuje priliku

Od tada je Ivković osvojio 2. mjesto u HNL-u, promovirao nekoliko igrača i s oslabljenom momčadi držao favorita iz Minska u egalu pretkola Europske lige. Dobio je i nagradu za najboljeg trenera HNL-a od strane struke, kao i trofej "Tomislav Ivić". Logično je da se i Mamićeva retorika promijenila.

"Pokazao je da zaslužuje priliku u Dinamu", rekao je nedavno Zdravko Mamić.

Dan nakon poraza Dinama od Austrije sreli smo ga na Kajzerici. Mirno je ispijao kavu kod Renkija, u društvu Igora Cvetkovića, i listao novine...

- Ma vidi ti to, Anita Gaće otišla iz Podravke u Lokomotivu - čudio se Ivković i potom sklopio novine. Bilo mu je jasno kako nas više od transfera u ženskom rukometu zanima pogled na maksimirsku zbilju.

- Rekao je Mamić da vas ne bi htio olako potrošiti u Dinamu.

- Pa nisam sapun da bih se potrošio - bio je spreman odgovor.

Iako Ivković tvrdi kako je cijelu noć razmišljao koga staviti u momčad protiv Zadra, ne može sakriti da nije imun na zov Dinama.

- Da, imaju tih 0-2, ali još su na životu. I dalje tvrdim da Dinamo ima bolje igrače, ali nema igru.

Pitali smo ga jel' uistinu Bjelica toliko bolji od Jurčića, ali Ivković je zauzeo obrambeni gard:

- Krivo mi je kada kolega dobije otkaz, jer njegova sudbina možda čeka i mene za tri utakmice. No, evidentno je kako Dinamo nije imao tečnu igru. Previše se nade polagalo u individualne kvalitete pojedinaca. Šerif u Zagrebu je bio model po kojem Dinamo treba igrati ali... - stao je Ivković.

I tko zna koliko dugo bismo još tapkali u mraku da ga nismo suočili s izravnim pitanjem.

- Dakle, što ako Mamić okrene vaš broj ovih dana?

- Dinamo i reprezentaciju je najlakše voditi. Nitko me ne može uvjeriti da je lakše voziti fiću od Ferrarija. Za voziti takav auto moraš imati karakter, znanje i sigurnost koja će otjerati strah. A ja sam u Estorilu vozio bolid Formule 1 pa mogu i Ferrari.