Tomasov dao malu nadu za uzvrat u Splitu

Hajduk

Što nam je prvo palo na pamet? Debrecen ili možda Levski, toliko se nutkalo sličnosti u ovom gostovanju Hajduka na istoku, u Rumunjskoj, sa stradanjima u Mađarskoj i Bugarskoj...

Pa ipak, nije Hajduk bio toliko inferioran da bi već nakon prvih 45 minuta morao gubiti sa 0:2. U igri se čak dobro nosio, ali što ćeš ti kad se propuste dva kapitalca, dvije mrtve šanse, kako bi se reklo, što su ih imali Ibričić u 18. i onda Anas Sharbini u 27. minuti.

Što misle ti momci u crveno-plavom dresu, koliki je kredit u promašivanju šansi? U ovako tvrdom nadmetanju, kad se prilike serviraju na kapaljku (iz pirje), pravi je luksuz promašivati.

Posebno kad se "iz ničega" zgodi još i kiks vratara Subašića čijem se oporavku hajdučki puk toliko radovao. Da on, reprezentativac tako pogriješi?! Udarac je prošao "kroz njega" i ostao na pladnju Garatu koji je stigao iz dubine...

Da jedna pegula ne stiže sama eto i ozljede Marina Ljubičića kao veliki hendikep, Ljuba je igrao sasvim solidno, bio je najbolji hajdukovac i onda se nokautirao u sudaru s glavom Pulhaca. Sve naopako. Zar je europska scena postala toliko ukleta Splićanima?

U nastavku je tek Dinamo stavio hajdukovce na vrtuljak, bio nadmoćan bacio ih u nokdaun i – primio gol! Eto kako je balun čudan, bez rezona. Bljesak Tomasova u Hajdukovoj bukureštanskoj pomrčini daje nadu, nije sve izgubljeno!

Nedostajali su Hajduku navijači, da poviknu, da bodre, a ne da grlati Rumunji slave i ne samo da su orili svoje ime "Dinamo, Dinamoooooo" od čega su bubnjići pucali, nego su i goste iz prijateljske i susjedne(?) Hrvatske, kako reče službeni spiker, dodatno nervirali pokličima "Ju-go-slavija"?!

Gol Tomasova je zalog da revanš ostane otvoren, neizvjestan. Ima li realne snage i kvalitete da se osmisli 2:0 uzvrat?!

 

Dinamo (B) – Hajduk  3:1 (2:0)

Bukurešt. Stadionul Dinamo.

Gledatelja oko 12000.

Prva utakmica 3. kvalifikacijskog kola za plasman u skupine Europske lige.

Sudac Lee Probert (Engleska) – 7,5.

Žuti kartoni: Subašić, Oremuš, J. Buljat, Vejić i Brkljača (Hajduk), te N' Doye, Torje, Pulhac i Kone  (Dinamo)

Strijelci: 1:0 An. Cristea (6, 11m), 2:0 Garat (40), 2:1 Tomasov (64), 3:1 Kone (70)

Najbolji igrač: Adrian Cristea (Dinamo)

Dinamo (B): Curca (6,5) – Homei (6), Scarlatache (6), Garat (6,5), Pulhac (5,5) – Kone (7,5), N'Doye (7) – Torje (7) (od 55. Munteanu -), Ad. Cristea (7,5), Ganea (6,5) – An. Cristea (7) (od 80. Paun -).

Hajduk: Subašić (5) – Režić (5), Maloča (5), Vejić (5), J. Buljat (5), Strinić (5) – Oremuš (5) (od 46. Tomasov 7), M. Ljubičić (6,5) (od 44. Brkljača 5,5), Andrić (5), An. Sharbini (5,5) – Ibričić (5,5).

slobodna dalmacija